Jump to content
Българският форум за музиканти

Дисторж на гласа, за Как се прави (техника)?


Collateral

Recommended Posts

Искаш да научиш някоИ или някоЙ искаш да ти помогне? ;) Това в сферата на шегата, разбира се... Този тип пеене не се нарича дисторш, а още по- малко дисторЖ, нарича се гърлено пеене или блендиране, това е по принцип иначе съм сигурен, че всеки може да сложи различно наименование, което е без значенение... както и да е. Най- общо казано за този тип пеене е, че "тежеста" или силата на пеене идва от гърлото и точно там въздухът вибрира най- силно, също така е по- свито от по- класическите стилове на пеене (опера, поп, джаз...) При класическите типове пеене силата на гласа идва от диафрагмата и се сформира в гърдите, като при този случай се натоварва минимално гърлото! Този тип пеене, за който ти казваш е много готин, когато обаче е добре овладян и трябва да се внимава с него защото е "по- претенциозен" към гърлото! Аз лично съм фен да се използва на моменти, не винаги защото става прекалено и това не ми допада, но зависи и от стила, а и от личните предпочитания най- вече! Ако ходиш при преподавател- поговори с него по този въпрос, много вероятно е да не го одобри- но все пак- кажи, че искаш в тази насока да се развиваш! А ако не ходиш- започни ако искаш да стане качествен глас и умения, защото в този форум можеш само незначителни теоритични знания да придобиеш, а и не забравяй, че практиката е най- важна, оособенно подкрепена с добра и качествена теория, поднесена ти от човек, на когото му плащаш и това е неговата работа! Но все пак ти си знаеш! ;) Успех ти пожелавам! ;)

Редактирано от toshevski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Тошевски много добре обясни всичко, което бих казала, че и повече :mellow:

 

Collateral, аз също много харесвам тази техника, но за мен все още е неовладяна. Лесно ми е да я прилагам на по-ниските тонове. Нещото, което със сигурност мога да ти кажа от собствен опит е, че не бива да си пресилваш гърлото в непрестанен стремеж (практически) да постигнеш това звучене. Може би трябва да започнеш с парчета, които са ти съвсем удобни на диапазона и по-нататък, когато осъзнаеш и успееш да контролираш това, което се случва в гърлото ти - да си поставиш по-сложни задачи.

Аз например страшно харесвам Сандра Насик (Guano Apes), но стигнах до извода, че ако непременно държа да звуча като нея - на този етап най-доброто решение е закупуването на вокален ефект. И все пак - ПОСЪВЕТВАЙ СЕ С ПЕДАГОГ. Мисля, че това е на-разумното решение. Усмивки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен,че с тренировки някой може да пропее като Дан Макафърти.По-добре си пазете гласовете.Всеки си има някаква бленда и възможности.По-добре да правим добре това,което можем,отколкото да се насилваме.Резултатите от напъването понякога са печални. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.