Collateral Публикувано Октомври 10, 2006 Публикувано Октомври 10, 2006 Искам да науча този тип пеене някои, ще ми помогне ли???Тип пеене имам предвид Чад Крюгер от Никелбак!!! Цитирай
toshevski Отговорено Октомври 11, 2006 Отговорено Октомври 11, 2006 (Редактирано) Искаш да научиш някоИ или някоЙ искаш да ти помогне? Това в сферата на шегата, разбира се... Този тип пеене не се нарича дисторш, а още по- малко дисторЖ, нарича се гърлено пеене или блендиране, това е по принцип иначе съм сигурен, че всеки може да сложи различно наименование, което е без значенение... както и да е. Най- общо казано за този тип пеене е, че "тежеста" или силата на пеене идва от гърлото и точно там въздухът вибрира най- силно, също така е по- свито от по- класическите стилове на пеене (опера, поп, джаз...) При класическите типове пеене силата на гласа идва от диафрагмата и се сформира в гърдите, като при този случай се натоварва минимално гърлото! Този тип пеене, за който ти казваш е много готин, когато обаче е добре овладян и трябва да се внимава с него защото е "по- претенциозен" към гърлото! Аз лично съм фен да се използва на моменти, не винаги защото става прекалено и това не ми допада, но зависи и от стила, а и от личните предпочитания най- вече! Ако ходиш при преподавател- поговори с него по този въпрос, много вероятно е да не го одобри- но все пак- кажи, че искаш в тази насока да се развиваш! А ако не ходиш- започни ако искаш да стане качествен глас и умения, защото в този форум можеш само незначителни теоритични знания да придобиеш, а и не забравяй, че практиката е най- важна, оособенно подкрепена с добра и качествена теория, поднесена ти от човек, на когото му плащаш и това е неговата работа! Но все пак ти си знаеш! Успех ти пожелавам! Редактирано Октомври 11, 2006 от toshevski Цитирай
Грация Отговорено Октомври 21, 2006 Отговорено Октомври 21, 2006 Тошевски много добре обясни всичко, което бих казала, че и повече Collateral, аз също много харесвам тази техника, но за мен все още е неовладяна. Лесно ми е да я прилагам на по-ниските тонове. Нещото, което със сигурност мога да ти кажа от собствен опит е, че не бива да си пресилваш гърлото в непрестанен стремеж (практически) да постигнеш това звучене. Може би трябва да започнеш с парчета, които са ти съвсем удобни на диапазона и по-нататък, когато осъзнаеш и успееш да контролираш това, което се случва в гърлото ти - да си поставиш по-сложни задачи. Аз например страшно харесвам Сандра Насик (Guano Apes), но стигнах до извода, че ако непременно държа да звуча като нея - на този етап най-доброто решение е закупуването на вокален ефект. И все пак - ПОСЪВЕТВАЙ СЕ С ПЕДАГОГ. Мисля, че това е на-разумното решение. Усмивки! Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Не съм сигурен,че с тренировки някой може да пропее като Дан Макафърти.По-добре си пазете гласовете.Всеки си има някаква бленда и възможности.По-добре да правим добре това,което можем,отколкото да се насилваме.Резултатите от напъването понякога са печални. Цитирай
Recommended Posts