dzwer Отговорено Март 20, 2014 Share Отговорено Март 20, 2014 (Редактирано) Ми например в иБей има готови Ардуино Про Мини налепени платки под 3$ или под 5лв.! Даже съм си купил няколко и си работят нормално Контролера е ATMega 328P и има 6 хардуерни ШИМ изхода и 8 аналогови входа. Т.е за 6 тупана нямаш грижи да им правиш ефект. Не знам като бързодействие колко ще насмогне, защото четене на аналоговите входове е една от най-бавните операции като цяло. Схемата около Ардуиното е доволно проста. Самите пиезо датчици не знам по колко вървят. Светодиодните ленти май са по 2лв./метър най-евтините. Като максимум за чарколяци според мен няма да надхвърли 50лв. за всичко. Може да се направи да свети постоянно и при удар да се намаля интензитета, може и обратното - да светват само при удар. И това може да е на бутонче и да си ги цъкаш както ти е кеф Ако ми остане време тия дни може да нацъкам една схема набързо и да направя проста сметка за материалите, но днес и утре няма да е... Редактирано Март 20, 2014 от dzwer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Март 21, 2014 Share Отговорено Март 21, 2014 Всичко може. Може да се комбинират нещата, светодиоди и импулсна лампа. Стробоскоп с управление на тъпана,гледал съм преди години такова нещо на един концерт,ефектът е впечатляващ! Стробоскопът беше настроен с по-висока честота на импулсите и при удар по тъпана пускаше 2-3 "светкавици",като лампите бяха няколко около целия комплект ударни. При напълно затъмнена сцена ефектът беше изключителен-сякаш целият подиум с ударните се повдигаше във въздуха! Само че ако се използват пиезодатчици дали няма да се повредят от силните вибрации? Все пак там ще бъдат подложени на значителни удари! Всичко е въпрос на експерименти,само човек да има време ,умения и мерак! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts