Slacoth Отговорено Март 11, 2014 Автор Отговорено Март 11, 2014 (Редактирано) Е, ако ампа е лампов, мисля че си би бил самодостатъчен... Говорим си за транзисторно изпълнение.Не че това е проблем, аз лично много харесвам транзисторните усилватели на Marshall от 90-те.Имат много приятен чист канал. Редактирано Март 11, 2014 от Slacoth Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 11, 2014 Отговорено Март 11, 2014 Дори да е лампов, не е задължително, да е самодостатъчен. Едни чисти канали на (лампови ампове) звучат много чисто, други имат плавен преход между чисто и крънч, трети кривят рязко и грубо при претоварване, четвърти никога не се изчистват твърде добре, освен ако не се постараеш и от волюма на китарата. Някои звучат равномерно, други имат изцъклени високи, прекомерно голяма звънливост и т.н. Това, как ще звучи усилвателя с буустер, много зависи не само от бустера, а и от поведението на усилвателя по принцип. Понеже повечето транзисторни усилватели имат много чист клийн канал, който след определено ниво започва рязко и грозно да изкривява, често не се получава същия ефект, както при буустване на някои лампови усилватели. Цитирай
Slacoth Отговорено Март 11, 2014 Автор Отговорено Март 11, 2014 Междо другото искам да ти благодаря. С инфото за подмяна на диодите ми помогна да се реша на една стъпка, за която принципно се колебаех. Ти потвърди моите лаишки познания и сега имам един по-добре звучащ дисторшън. Всъщност става въпрос за възстановяване, а не за модване, защото някой по-голям лаик и от мен беше издевателствал върху ефекта, а схема не можах да открия и затова се колебаех.Проблема е решен и съм много доволен, защото ефекта звучи като бройката, която имах преди години. 1 Цитирай
Recommended Posts