ironmaiden94 Публикувано Март 5, 2014 Публикувано Март 5, 2014 Здравейте, от много време следя форума и накрая реших да питам:Свиря на китара от доста време, но под влиянието на Стив и Клиф съм се насочил към баса.Въпроса ми към вас е дали бихте могли да ме насочите към някой не много претенциозен бас, без значение електрически или акустичен, като за начинаещ. Кремона, Орфей, нямам претенции. Поздрави Цитирай
dzwer Отговорено Март 5, 2014 Отговорено Март 5, 2014 Във форума има достатъчно теми с препоръки за бас китара за начинаещи... Потърси! Аз лично през изминалите 10-на години са ми подарявали 3 баса - един Орфей, една Кремона и един хибрид м/у двете марки Като ги хванех в ръка и ме отказваха да се уча, макар че си бях мераклия! В края на миналата година един приятел ми даде неговия поръчков бас и желанието в мен се възроди. Преди месец си взех Cort GB34A-BK след като прочетох по форумите, че е един от най-евтините бас китари, които стават за начинаещ и сега с кеф си продължавам да се уча Не казвам, че е по-добър от поръчковия, просто е много по-добър от всякакви Кремони и Орфеи които съм виждал. Като цяло хвалят марката Cort, пред Stagg при евтините бас китари. Огледай в базара или продавалника и си харесай според бюджета ти. Аз прецених, че искам да ми е нов бас-а, макар и нисък клас... Цитирай
ironmaiden94 Отговорено Март 5, 2014 Автор Отговорено Март 5, 2014 по принцип 4 струнен, но и 5 струни ме устройват Цитирай
разбойник Отговорено Март 6, 2014 Отговорено Март 6, 2014 С оглед на бас китаристите, кито си писал, че харесваш най-разумно ми се струва да потърсиш някакво копие на Precision Bass - надеждна и проста машина за рок. Гледай да е с адаптер с Алнико магнити или предвиди замяна на адаптера. Какъв е бюджета ти, поне приблизително? Цитирай
ironmaiden94 Отговорено Март 6, 2014 Автор Отговорено Март 6, 2014 Благодаря много за отговорите.Относно бюджета бих казал около 250. Цитирай
разбойник Отговорено Март 6, 2014 Отговорено Март 6, 2014 За тези пари е по-добре да изчакаш да се появи нещо подходящо втора ръка. Аз бих предпочел пасивен инструмент (дори приемливата активна електроника в този ценови клас е рядкост), 4 струнен, Precision или Jazz Bass. Ако все пак решиш да взимаш нов тези двата ми изглеждат като добро предложение: http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbb1975_na.htm http://www.thomann.de/gb/harley_benton_jb_75_sb_vintage_serie.htm Предполагам знаеш, че можеш да поръчаш от този сайт през Про Техника без допълнително оскъпяване. Цитирай
Recommended Posts