arlina Публикувано Февруари 13, 2014 Публикувано Февруари 13, 2014 Здравейте музиканти Занимавам се с класическо пеене и ми се иска да се запиша, за да видя какво наистина се случва Само че с обикновените програми за записване (Audacity, Soundcloud) се получава много гадно бучене, особено на високите ноти, изобщо не ги хваща. Може би причината е в моя телевизор, понеже нямам микрофон и записвам директно на компа (имам Mac). Какво ще ме посъветвате? Има ли програма, с която да премахна досадното бучене или пък трябва да се сдобия с микрофон? Може ли да ми препоръчате някой добър и не много скъп? Цитирай
dontwarrior Отговорено Февруари 13, 2014 Отговорено Февруари 13, 2014 Запис в студио излиза между 20-40 лв на час. Аз бих ти препоръчал това, отколкото да се занимаваш с нещо което тепърва ще изучаваш, материята не е проста и може да ти отнеме доста усилия. Ако все пак би настъпил мотиката, за да получиш задоволителен резултат си приготви 600-1000 лева за саундкарта, микрофон (стойка и попфилтър) и акустични панели. Тук не смятам цената на софтуера ( ) и времето необходимо за да го изучиш. 1 Цитирай
arlina Отговорено Февруари 13, 2014 Автор Отговорено Февруари 13, 2014 леле, нямам намерение да щурмувам студията с този запис... Просто искам да се чуя без бученето. Не Омаловажавам вашата работа, но в момента просто нямам време за това. Онези малките микрофончета няма ли да свършат работа? Цитирай
Joel Отговорено Февруари 13, 2014 Отговорено Февруари 13, 2014 (Редактирано) Здравей! Според мен най-лесния начин е да си вземеш един USB микрофон. Пимер - цък. ОБАЧЕ! - за USB микрофоните, колегите споделят, че има много проблеми ( ниски нива, шум...). Има риск в цялата история, но несъмнено е най-лесният вариант, пък ако всичко е ОК, за твоите цели мсиля, че ще е идеално. Редактирано Февруари 13, 2014 от Joel Цитирай
dontwarrior Отговорено Февруари 14, 2014 Отговорено Февруари 14, 2014 леле, нямам намерение да щурмувам студията с този запис... Просто искам да се чуя без бученето. Не умаловажавам вашата работа, но в момента просто нямам време за това. Онези малките микрофончета няма ли да свършат работа? И аз това се опитвам да ти кажа: ще загубиш много повече време ако сега свързваш микрофон, учиш как да го позиционираш, настройваш софтуер и тези тегави работи които си искат време. За малките микрофончета: ще ти свършат работа, но ще имаш шум, кънтене от стаята и може и да не останеш много доволна Цитирай
Лими Отговорено Февруари 14, 2014 Отговорено Февруари 14, 2014 (Редактирано) леле, нямам намерение да щурмувам студията с този запис... Просто искам да се чуя без бученето. Не умаловажавам вашата работа, но в момента просто нямам време за това. Онези малките микрофончета няма ли да свършат работа? Да, точно "онези малките микрофончета" за домашни цели вършат достатъчно добре онази работа - ето и пример със скайп микрофонче за 9лв, с достатъчно "качество" за да ми стане ясно и на мен, че не мога да пея. https://www.youtube.com/watch?v=Iia1ad0B78U Редактирано Февруари 14, 2014 от Лими Цитирай
Recommended Posts