Jump to content
Българският форум за музиканти

Сериозен проблем с аудио интерфейс файъруайър 410 на М-АУДИО


Mutoki

Recommended Posts

Здравейте, наскоро си купих на старо въпросния аудио интерфейс, проблема с него е че не спира да крашва. В много редки случаи може да работи и половин и дори и един час, но много често крашва буквално през 5-10 минути. Често се налага дори да рестартирам по 2-3-4 пъти, и не спира да крашва. Когато изкарам контролния панел на звуковата карта, обикновенно излиза блокирал, а дори и да излезе работещ, блокира до 2-3 докосвания на който и да е от контролите. Под блокирал разбирайте че нищо не може да се пипне по него, примерно искам да намала плъзгачите на 1 и 2 канал, хващам с мишката движа, и нищо не става. Чак след около минута време изпълнява командата и дори не дава и да го затвориш. Дава грешка при опит да го затвора от хикса. Картата крашва буквално от нищо. Примерно, светвам нощната лампа и картата крашва, вадя жака за слушалки и картата крашва!!!!!!!  забелязал съм че много по често крашва когато съм заредил DAW, а реално без него за какво ми е тази карта!!!!!

Просто не знам какво да правя вече, а уж файъруайър бил много по стабилен от УСБ а през живота си не съм виждал толкова много крашове с нищо до сега!!!!! Дори незнам дали проблема се дължи на драйвери и настройки, или картата е повредена!

Компютъра е лаптоп  HP Елитбук с двуядрен процесор на 2.4 гхз 3МБ кеш  и 2 ГБ рам на 800 Мхз шина (ДДР 2)

DAW-a  е  Кюбейс 5

Операционната система е уиндоус ХП 32 бита.

 

Ще съм безкрайно благодарен ако някой може да даде съвет. 

 

Ако съм пропуснал да спомена нещо важно по техническата част, питайте и ще го напиша в следващия си пост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На НР-тата контролера за ФВ често е JMicron, който е абсолютно неадкватен за аудиоинтерфейси. Можеш да провериш, кои ФВ чипсети препоръчват самите M-Audio, Ако лаптопа има PC Card слот, може и да се оправят нещата с купуване на допълнителен контролер с чипсет на TexasInstruments. Ако няма - отърваваш се от всякакви ФВ интерфейси и минаваш на USB.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шината (Firewire) е по-стабилна и с постоянна скорост.

 Проблема е в конкретната реализация на чипа, а особено вградените контролери (и особено на лап-топчетата) ги правят доста "бюджетни".   М-Аудио препоръчват чипове на Texas Instruments, които ги слагаха навремето в по- скъпите дъна.  На моето дъно EVGA съм с такива и нямам проблем (тоест, единствения ми проблем е, че чат-пат се разхлабва самата букса, и трябва да я бутна). 

 

   За твоя случай - или смени лаптопа, или интерфейса, но да знаеш - интерфейса не е виновен, и е достатъчно читав за парите си !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шината (Firewire) е по-стабилна и с постоянна скорост.

 ....

Беше.... отдавна...уви  :blush:

Сега да намериш лаптоп с ФВ ти трябват поне 2500 левчета, пък за толкова вече може и Мак, но пък и там вече няма ФВ....

умря този интерфейс

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много за отговорите приятели. Лаптопа има слот за карта. и сега остават можеби 2 варианта. Или ФВ карта за лаптопа, или да взема някакъв настолен комп. с по адекватен ФВ. И можеби и трети вариант,  да пусна за продажба интерфейса на м-аудио, който реално още не съм ползвал. Вероятно следт това ще търся нещо по усб, но кой знае и там какви неадекватни и многобройни проблеми ме очакват.  Тъжното е че идеята за домашно студио ми е мечта още от 2000-та година, и все не мога да се сдобия с работеща техника. Не съм добре с парите, никак даже, и не ми е лесно.  Съвсем наскоро си взех споменатия в първия ми пост лаптоп, и си мислех че най накрая ще мога да започна да правя музика, но уви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се отчайвай и не се предавай! Домашното студио е прекрасно нещо, ако ще и само за хоби и разтоварване да служи! А ЮСБ аудио интерфейсите изминаха дълъг път на развитие, и в момента по нищо не отстъпват на ФВ решенията от близкото минало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.