Mutoki Публикувано Февруари 5, 2014 Публикувано Февруари 5, 2014 Здравейте, наскоро си купих на старо въпросния аудио интерфейс, проблема с него е че не спира да крашва. В много редки случаи може да работи и половин и дори и един час, но много често крашва буквално през 5-10 минути. Често се налага дори да рестартирам по 2-3-4 пъти, и не спира да крашва. Когато изкарам контролния панел на звуковата карта, обикновенно излиза блокирал, а дори и да излезе работещ, блокира до 2-3 докосвания на който и да е от контролите. Под блокирал разбирайте че нищо не може да се пипне по него, примерно искам да намала плъзгачите на 1 и 2 канал, хващам с мишката движа, и нищо не става. Чак след около минута време изпълнява командата и дори не дава и да го затвориш. Дава грешка при опит да го затвора от хикса. Картата крашва буквално от нищо. Примерно, светвам нощната лампа и картата крашва, вадя жака за слушалки и картата крашва!!!!!!! забелязал съм че много по често крашва когато съм заредил DAW, а реално без него за какво ми е тази карта!!!!! Просто не знам какво да правя вече, а уж файъруайър бил много по стабилен от УСБ а през живота си не съм виждал толкова много крашове с нищо до сега!!!!! Дори незнам дали проблема се дължи на драйвери и настройки, или картата е повредена! Компютъра е лаптоп HP Елитбук с двуядрен процесор на 2.4 гхз 3МБ кеш и 2 ГБ рам на 800 Мхз шина (ДДР 2) DAW-a е Кюбейс 5 Операционната система е уиндоус ХП 32 бита. Ще съм безкрайно благодарен ако някой може да даде съвет. Ако съм пропуснал да спомена нещо важно по техническата част, питайте и ще го напиша в следващия си пост. Цитирай
presly Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 На НР-тата контролера за ФВ често е JMicron, който е абсолютно неадкватен за аудиоинтерфейси. Можеш да провериш, кои ФВ чипсети препоръчват самите M-Audio, Ако лаптопа има PC Card слот, може и да се оправят нещата с купуване на допълнителен контролер с чипсет на TexasInstruments. Ако няма - отърваваш се от всякакви ФВ интерфейси и минаваш на USB. 1 Цитирай
Demiurg Отговорено Февруари 6, 2014 Отговорено Февруари 6, 2014 Шината (Firewire) е по-стабилна и с постоянна скорост. Проблема е в конкретната реализация на чипа, а особено вградените контролери (и особено на лап-топчетата) ги правят доста "бюджетни". М-Аудио препоръчват чипове на Texas Instruments, които ги слагаха навремето в по- скъпите дъна. На моето дъно EVGA съм с такива и нямам проблем (тоест, единствения ми проблем е, че чат-пат се разхлабва самата букса, и трябва да я бутна). За твоя случай - или смени лаптопа, или интерфейса, но да знаеш - интерфейса не е виновен, и е достатъчно читав за парите си ! Цитирай
presly Отговорено Февруари 6, 2014 Отговорено Февруари 6, 2014 (Редактирано) Шината (Firewire) е по-стабилна и с постоянна скорост. .... Беше.... отдавна...уви Сега да намериш лаптоп с ФВ ти трябват поне 2500 левчета, пък за толкова вече може и Мак, но пък и там вече няма ФВ.... умря този интерфейс Редактирано Февруари 6, 2014 от presly Цитирай
Mutoki Отговорено Февруари 7, 2014 Автор Отговорено Февруари 7, 2014 Благодаря ви много за отговорите приятели. Лаптопа има слот за карта. и сега остават можеби 2 варианта. Или ФВ карта за лаптопа, или да взема някакъв настолен комп. с по адекватен ФВ. И можеби и трети вариант, да пусна за продажба интерфейса на м-аудио, който реално още не съм ползвал. Вероятно следт това ще търся нещо по усб, но кой знае и там какви неадекватни и многобройни проблеми ме очакват. Тъжното е че идеята за домашно студио ми е мечта още от 2000-та година, и все не мога да се сдобия с работеща техника. Не съм добре с парите, никак даже, и не ми е лесно. Съвсем наскоро си взех споменатия в първия ми пост лаптоп, и си мислех че най накрая ще мога да започна да правя музика, но уви... Цитирай
presly Отговорено Февруари 7, 2014 Отговорено Февруари 7, 2014 Не се отчайвай и не се предавай! Домашното студио е прекрасно нещо, ако ще и само за хоби и разтоварване да служи! А ЮСБ аудио интерфейсите изминаха дълъг път на развитие, и в момента по нищо не отстъпват на ФВ решенията от близкото минало. Цитирай
Demiurg Отговорено Февруари 7, 2014 Отговорено Февруари 7, 2014 ^ Съгласен. Особено USB 3 изглежда доста добре (на хартия). Цитирай
Recommended Posts