Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Започвам с хеви метааал !

и по същество

имам 1 мазен адаптер- J на фендер, ама мразя фендерския звук и искам да си го сменя

работата е, че съм си харесал активен EMJ J адаптер. В БГ не мога да го намеря никъде, единственната алтернатива е от запад. До тук ОК, обаче тези адаптери ги продават по двойка :D и става тъпо.

Идеята ми е. ако има 1 фен, който е навит и има връзки да земе комплекта, и да си поделим парите и секи да земе по 1 от адаптерите.

Евентоално и аз може и да намеря някой френд от чужбина, но като за начало ми трябва още 1 човек който иска такъв адаптер.

Това което съм чел за адаптера е, че е супер.Victor Wooten свири с такъв (а аз съм му фен и звука му много ме кефи)

аре

забравих да дам линк. ей за тва говоря

http://emginc.com/displayproducts.asp?sect...25&catalogid=60

Отговорено

Колко пари излиза това нещо? Определено ме заинтригува, но ако се окаже някоя неземна сума... надали ще успея да сбера пари. А между другото адаптерите вървят в комплект с потенциометри и жак...

Отговорено

Jigsaw по разни сайтове на дистрибутори на ЕМГ в щатите има цени към $156 което е само с доставка в рамките на US. Това май дори е евтино за комплект на EMG! :)

Отговорено

еба ли го ? :))

предполагам, че не повече от 100тина лева

тоест едва ли са повече от 150$ ? нали ;)

значи това което съм чел за тях е, че наистина са супер ;)

така, че ако си навит, сега ще поразръчкам и ще видя за цени.

все пак не става дума утре да ги зимаме и да даваме парите нали ? ;)

PS glej kvo namerih ;)

http://www.bgra.net/reviews/emg-emg-jset-1-rvw.html

PS2: за потенциомвтрите буксата и тн ще се разберем някак си :)

лично аз бих предпочел буксата ако е готина пред потенциометрите :)

а кабели и тн мога сам да си оправя. повече ме интересува адаптера

Отговорено

Ами да ти кажа не знам. В смисъл че много дългове и такива простотии. А между другото има и единична разфасовка :) на линка който дадох

• 3 weeks later...
Отговорено

Никифен,

имам 2 EMG които не ползвам, но са soapbar. моделът е DC и са за 4 струнен бас.

Ако искаш може да измислим нещо?!!?

Отговорено

"Soapbar" е формата на адаптера - нещо като китарен humbuker. Можеш да го видиш в сайта на фирмата

www.emginc.com > bass > extended series > моделът е 35 DC

Не знам дали ще паснат на баса ти като форма. Иначе гарантирам, че са добри, това е един от най-яките адаптери на фирмата.

Сега изчезвам, утре ще пиша пак!

Отговорено

Впрочем, и аз съм от София, така че лесно можем да се разберем да ги видиш и чуеш.

Цената в Щатите на такива адаптери е към 95-100 долара за брой. Аз бих дал моите за 120 (чифт), като в това влиза и 1 потенциометър за усилване, както и всичко с което мога да ти съдействам за връзване, проби и пр. Не ме разбирай погрешно - не продавам адаптерите заради печалба и т.н. Бях ги купил за себе си, но така се получи че от 1 година само събират прах в едно чекмедже, а в момента съм доволен от двата си баса (един с DiМarzio и един с Bartolini).

Ако искаш, да се разберем да ги чуеш, ако ти харесат - ОК, ако не здраве да е, важното е да ни е кеф.

Преди малко прочетох началото на темата.

Не те съветвам да слагаш само един адаптер и то тип Джаз бас. Първо, както бях писал в една от другите теми, страшно трудно ще го комбинираш с друг адаптер и второ, само с един адаптер отзад ще звучиш в като Джако Пасториус :guitar: - не че е зле, ама не вярвам честичко да свириш с биг бенд, например. :godbless:

Аз съм пробвал съм какви ли не комбинации на какви ли не производители - МЕС, DiМarzio , Bartolini Basslines, EMG, Fender, както и разни произведени от местни български "светила" в областта на електрониката ;) така че това ти го казвам от опит

Отговорено

значи на баса ми сега имам 1 фендер J и MEC P адаптери

снимка ТУК

определено фендер звука не ме кефи хич, и за това всъщност търся да си сменя задния адаптер. Гледах най разни адаптери и бартолини и емг и мек, бях се спрял на мек J ама е трудно с доставянето му, имаше кой да ми земе емг от америка ама се преебаха работите, и сега в крайна сметка съм със старите си адаптери. Работата е там, че този мек който имам ме кефи много като звук и не искам да го сменям.

и ти с този последен пост ми еба мамата като ми каза за тва несъгласуване (което впрочем предполагам се оправя с някякъв преамп само за пасивния, да се изравнят по ниво и импеданс) но... много играчка , а и нещо каточели не ми е кеф да си разпробивам китарата за да сложа соапбар-а

и с 4 думи: незнам какво да правя :bravo:

Отговорено

Като ти гледам баса, правил го е Пламен от Асеновград. Той би трябвало да може да ти достави МЕС (друг въпрос е за колко време . . . . :killyou: ) Задния ти адаптер не е фендер, а само тип фендер, май т.е. разбирам защо не си доволен. Иначе с читав заден адаптер можеш да докараш много здрав агресивен звук.

ЕМГ са активни адаптери т.е. имаш 1 батерия за захранване на адаптера, слагаш втора за буферния преамп, за които даваш поне 60-70 долара (стойността на един хубав адаптер), търсиш потенциометри с разни шантави стойности и пр. - дали си струва? Трябва да се чуе за да се разбере, ама за да го чуеш трябва първо да дадеш парите. . . . .

Моите ЕМГ са много здрави за метъл - справка Дейв Елефсън/Мегадет или Рекс/ Пантера, но няма да скрият отвора от задния ти адаптер т.е. не са вариант. Аз на твое място бих си взел МЕС