RockoBG Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 Ний хубаво ще свирим, ми кой ще ни слуша... Пак ние Цитирай
toshevski Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 Много добра идея! Трябва да се помисли за няколко неща обаче!!! Първо- Музиката не е шега за повечето от форума (и не само) и не мисля, че трябва да бъде на един ден с такъв празник като "Деня на шегата"! Да, вярно- музиката и музикалния бизнес в България са фарс, но ние искаме да му помогнем да се измъкне от това положение, нали? Или греша? И много дълго размишлявах и плюех българската музика и бизнес, но стигнах до мнението, че всъщност трябва да бъда горд с нея, като се има впредвид положението ни, манталитета ни и всичко останало, което се отразява на музиката и музикалния бизнес, защото колкото и под световното ниво да е тя, с малки изкйлючения, много е постигнала, т.е. все пак е на някакво ниво! Мисля така защото я си представете как в САЩ, държавата на шоубизнеса с нашите условия и всичко останало изброено и не по- горе прави музиката, която се прави в България!!! Аз мисля, че дори и усилия да кажем един американец не би положил за да направи нещо, свързано с музиката, какво да говорим за запис, албум, клип, концерти и т.н., защото не трябва да забравяме, че САЩ е и привърженик на добре подлатената финансова част на каквото и да е, някой беше казал, че те и от л***а пари изкарват- така е! И за това нещата там ще кипят!!! Ако ме разбирате правилно!?! Второ- добрата организация идва от качествен(и) хора и взимането на решения, свързани с нея от тях, а не с оставянето на решението на много хора, защото знаете какво следва...пример: ТЕНИСКИ!!! Трето- трябва да се търси спонсорството на правилни места- община, медии, магазини, което предполагам се досещате! Четвърто- предлагам за събирането на парите да се отвори една обща банкова сметка, на името на някой обаче и чрез нея да става събирането, по- лесно е! Пето- когато става въпрос на добре организиран такъв момент, които представлява нещо изключително важно и полезно за всички в тази сфера, нека да бъде добре направено, а не като селски сбор, на който хора от кол и въже да демонстрират колко големи метали, пънкари, кораджии, рапъри или каквито и са и да доказват своя културен или субкултурен статус и нещата да придобият квартален облик като в началото на 90те... Ако ме разбирате!?! Това са личните ми виждания за това! Дано да се реализира! Цитирай
ronia Отговорено Октомври 4, 2006 Автор Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Плюене няма да има този път. Нито "парашутисти". Ще се въведат някакви правила за участие. И най-вече: Който сее, той ще жъне. На другите ще им текат лигите и точка. едит: Пояснение: който от потребителите сее, той ще жъне. Редактирано Октомври 4, 2006 от ronia Цитирай
toshevski Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Дано няма повече сеячи от колкото "сеячи' (т.е.- ментално- словестни), а и да има голям брой жътвари! едит: Ще се постарая и аз да бъда добър сеяч! Редактирано Октомври 4, 2006 от toshevski Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Ми да се разберем кой кво семе ще фърла... Да не стане после един сее, друг жъне. :think: Редактирано Октомври 4, 2006 от sa6tiat Цитирай
ronia Отговорено Октомври 4, 2006 Автор Отговорено Октомври 4, 2006 Всички мнения помагат, така че продължавайте. А ти, същий, изкарай една продукция, пък ще ти жъне друг през трупа ми! :stop: Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 Изкарвам... говедата на паша, нищо, че бирибанистът е от другия клас... http://forum.muzikant.org/index.php?showto...30entry174798 Роня, старая, и квото мога, /можем/, ще направим. Знаш, мъка. Много лалам, ама много съм и поработвал. А кибици, ехидни дори повече от мен, дал Бог. За съжаление освен чисто музикантски, организационно май нямам некви блескави идеи... Петъка, живот и здраве, ще си полафим; трябва упороство, късмет и чисти намерения. Което "3 в 1" трудно става туканка. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Я стига с чата Ако някой има да казва нещо по темата да казва. Даже е най-добре да се обаждат хора, които са готови да помагат. Не финансово а организационно. Защото това ще е най-трудната задача. Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Аз мога да дам пари. Малко...Толкоз. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 (Редактирано) Нека няма състезателен характер цялата работа, както и нека няма реклами на безалкохолни, телевизии и други некви, зад гърба ни. Парите, които ще се събират ще са за организацията и за бири за музикантите - стотинка не трябва да остане! Пропускаме нещо много важно - как 620 човека ще се качат на една сцена за един ден - така че нека действаме последователно: 1. Да видим колко хора сме готови да дадем по 25 лв (разбира се не всеки дал ги трябва да участва - ако не иска - няма ); 2. Да преценим какво може да се направи със събраните пари; 3. Ако нещо може да се направи, да се съберат парите; 4. Да се намери организатор; 5. ... Това е! Хайде да започваме - до тук имаме 25 лева от мен. Редактирано Октомври 5, 2006 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Това с парите от сега ви казвам, че няма да стане. Ако искаме да има такова мероприятие е задължително да имаме спонсор(и). Аз лично не виждам нищо лошо в това. Да се събират пари от хората във форума не е добре защото после ще има "Ами ето, тея платиха 4-ма човека и за това свирят първи/последни/по-силно....". Подбора на групите също ще е проблем. За това ви предлагам да се съберем и да поговорим. Цитирай
toshevski Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Точно с тази цел трябва според мен да се отвори банкова сметка, на която всеки анонимно (е не съвсем) да вкарва толкова пари, колкото му се струват разумно да се вкарат и колкото може да отдели! Като се слага разбира се една препоръчителна сума, от порядъка на 20 лв., например! Нека не става панаир на простотията като събираме, караме се, купуваме бира и толкова... трябва да се скъса с този манталитет наш!!! Предлагам както каза musicman да се дават ЕДИНСТВЕНО креативни мнения и предложения и да не става "чат-room" на 5ти Г клас! Става въпрос за сериозни неща все пак! Цитирай
toshevski Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 (Редактирано) Също така, както бях написал вече трябва да има колкото се може по- малко хора, които да организират цялото мероприятие! Знаем много добре какво става когато има много шефове на малко работници! Мисля, че хора, които искат да са част от организацията и смятат, че са способни да движат нещата, трябва да предявят желание и според мен е редно ако са повече да има анкета, която съвсем справедливо да ги отсъди като "качествени" за организацията хора! Редактирано Октомври 5, 2006 от toshevski Цитирай
musicman Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Спокойно, няма опасност организаторите да са повече от 4 Така като гледам кандидати няма Та по тоя въпрос - споко. Цитирай
ronia Отговорено Октомври 5, 2006 Автор Отговорено Октомври 5, 2006 Ако обявим свободни места за ролята на Бийвис и Бътхед, сигурно ще се изтрепят Ама продуцентската работа на доброволни начала ще си бъде работа, дори и по повод първи април. Ще бъде хубаво да се обадят хората, които имат желание и могат да се ангажират с графичен дизайн, фотография, видеозапис и монтаж - такива неща. Ще бъде кофти да търсим такива "отвън". Най-добре ще е да затворим цикъла във форума. Цитирай
Recommended Posts