philphil Публикувано Октомври 1, 2006 Публикувано Октомври 1, 2006 аа на китарата ми имам едно тремоло(няква ръчка) м тя сваля тоновете като я исползвам и може само да вибрира......а на някой китари има друг вид такава ръчка не знам как и е името м тя опъва струните и яко квичи и повдига тоновете доста......та някои може ли да ми каже как на моята китара да направа такава, ако е възможно де....нещо схема тва онва ако има.......... ще съм много благодарен... )пишете ми на лично( Цитирай
maringtr Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Едното е обикновено тремоло, другото е Floyd Rose Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 И от първото не става второто. Цитирай
philphil Отговорено Октомври 1, 2006 Автор Отговорено Октомври 1, 2006 ем шанс щт си купвам напрао нова китара с такоа видело се е ...... Цитирай
Fenix Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Ами заменям Скуайр с тремоло за Гибсън- фиксед бридж.. Скуайър с флойд? Това трябва да се види... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 (Редактирано) По принцип можеш да настроиш тремолото "на кантар", така, че да може и да качва. Настрои го така, че в неутрално положение, то да не е легнало върху тялото, а да е малко наклонено напред(все едно си натиснал ръчката, така, че да свалиш 1-1.5 тона). Така ще имаш и ход назад. Редактирано Октомври 1, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
philphil Отговорено Октомври 1, 2006 Автор Отговорено Октомври 1, 2006 оу оу как как? как да го направя, я обясни по-така ...... Цитирай
jFog Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 ше трябва и някое минименгеменце да туриш на струните горе за заключване че ако дърпаш с тремолото на горе и надолу ше стане манджа с праз. Като цяло заеби е положението.Ако имаш кинти за Китара с ФЛойд си земи по добре ше е.От друга страна ако сега започваш което май е така по добре си постържи малко с твойта да усетиш тръпката горе долу и после пазарувай Гуидар с Флойд. Цитирай
philphil Отговорено Октомври 1, 2006 Автор Отговорено Октомври 1, 2006 мм така ще е май май......м да м обясни как иначе мога да го направа такоа, ще съм благодарен много. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 (Редактирано) ами може да поотопуснеш планката, която държи пружините, която се намира под задния капак. Тя се държи на 2 винта. Отпусни ги малко, така, че при настроена китара, тремолото да е наклонени напред леко(колкото ти трябва). Иначе заключване наистина няма да ти е излишно, но може и по-натам(за него трябва и лютиерска намеса). Опитай се като слагаш струни да ги режеш така, че на ключовете да има по около 2- 2 и положина навивки, а не по 10 примерно. Така малко ще понамалиш ефекта на размотаване на струната. Друго нещо - долния край на струната(при главичките, там, дето е оплетена) можеш да пробваш преди да поставиш струните, да понапоиш с каноконлит, и да изчакаш няколко часа да изсъхне, за да не се разплитат така лесно отдолу струните. Редактирано Октомври 1, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
philphil Отговорено Октомври 1, 2006 Автор Отговорено Октомври 1, 2006 м къв капак ,на китарата ми няма никав капак, там долу има само едно тремоло и некво железо, кажи ми как ти е е-майла да ти пратя снимки Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Нямаш ли капак от задната страна на китарата? Страт-тип ли е китарата? evtaka@abv.bg Цитирай
DILETANT Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Ами заменям Скуайр с тремоло за Гибсън- фиксед бридж.. Скуайър с флойд? Това трябва да се види... От сериите "Stagemaster" и "Showmaster" на "Squier" има модели с Флойд роуз. Цитирай
shadow Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 ем шанс щт си купвам напрао нова китара с такоа видело се е ...... Пич,ако свириш отскоро не ти трябва флойд, първо трябва пръстите да работят както трябва,па останалото са подробности Цитирай
Recommended Posts