asen76 Публикувано Декември 22, 2013 Публикувано Декември 22, 2013 Здравейте, В момента разполагам с един Samson C01 Usb микрофон и за коледа искам да си взема нещо по-добро за любителски запис на пиано. Какво ще ми препоръчате с бюджет около 500-700лв ( ~400EUR) ? Примерно с Focusrite Scarlette2i2 и микрофон Audio-Technica AT2035 ще има ли значимо подобрение? Цитирай
aarab Отговорено Декември 22, 2013 Отговорено Декември 22, 2013 Скарлет серията не са лоши, но точно този има много чувствителни преампи и често клипва, а за тракинг на пиано обикновено се ползват 2 микрофона, тъй като се записва стерео По-добре си вземи 2i4 + Bheinrger C2 + останалите пари за акустични третиране на стаята Ако бюджета позволява по-качествени микрофони, още по-добре Цитирай
asen76 Отговорено Декември 22, 2013 Автор Отговорено Декември 22, 2013 Aarab, Благодаря ти за съветите, Ще се спра на focusrite2i4. Аз си бях избрал 2i2 понеже не ми трябват 4 изхода и исках да спестя малко пари за по-добър микрофон, но уви Ако увелича малко бюджета какво по-добро би предложил от C2? Като цена малко по-скъпи виждам Akg P170, AT 2021, Shure PG 81, но не знам да ли стават за моите нужди. За акустиката на стаята е малко сложно. Пианото е в хола и ако закича едни пана,пирамидки по стените и ще ме изгонят от вкъщи . Цитирай
misterj Отговорено Декември 23, 2013 Отговорено Декември 23, 2013 И като не ти трябват 4 изхода, защо ще купуваш такъв интерфейс? Цитирай
aarab Отговорено Декември 23, 2013 Отговорено Декември 23, 2013 Падовете на преампите са ключовия момент, ползвах за малко 2i2 и дори при пеене, преампа клипва, което го прави неизползваем....за мен. Цитирай
Mairomaster Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 При запис на китара с инструментален вход ОК, ама при пеене как ще клипва така? 18i6 прилично трябва да усиля преампите, че да е добро нивото за запис. Ако ги оставя на нула, никакъв сигнал не остава, за клипване и дума не може да става. Това с чувствителен кондензаторен микрофон. Цитирай
Recommended Posts