Glacierise Публикувано Януари 31, 2005 Публикувано Януари 31, 2005 Е тва не съм го чул никой да го прави (па може и да не съм слушал квото триаа ), ама както и да е, де. Трика е следния: Сваляш с вибратора струните, яко. После трескаш една, примерно, голема терца на 2 струни (най-добре на 3та и втора). След тва правиш унисон бенд (тоест вдигаш само по-ниската струна, докато стигне тона на по-високата), като ЕДНОВРЕМЕННО с това отпускаш вибратора. Идеята е да съвпаднат моментите на унисона между двете струни, и пълното отпускане на вибратора Супер яко звучи! Цитирай
synchu Отговорено Януари 31, 2005 Отговорено Януари 31, 2005 Ей така от нищото се сещам веднага за Алекси Лайхо...от по-новите.... Иначе Lynch, Van Halen, Martini, който и да хванеш няма нещо което да не са правили по китара + тремоло... Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 31, 2005 Автор Отговорено Януари 31, 2005 Брех! Аз Алекси уж съм го изял с парцалите, а не се сещам да го прави тва! :think: Можеш ли да дадеш пример за некоя песен, в която го прави? Цитирай
synchu Отговорено Януари 31, 2005 Отговорено Януари 31, 2005 Име на парче не се сещам в момента ( а и рядко се сещам по-принцип ). Но някакво учебно видео гледах преди време... А долуизброената шайка е пословична със невероятната употреба тремолото ...а и Виктор Смолски да не забравя.... Цитирай
DaftFunk Отговорено Януари 31, 2005 Отговорено Януари 31, 2005 колега нямам вибрато бе ! Как да стане. Като си взема китарка с вибрато ше пробвам .... Ама моя приятел Джими си се е изказал по всички проблематики и техники с вибрато. Повярвай ми. както писах виднъж да не се повтарям .... Преди Чаплин нямаше кино а след него нищо ново.. така де преди Хендрикс нямаше вибратор а след него ми е трудно да си представя нещо ново. Жалко че нямам такава джаджа щото щях да я изкъртя !!!! кълна се. Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 31, 2005 Автор Отговорено Януари 31, 2005 Име на парче не се сещам в момента ( а и рядко се сещам по-принцип ). Но някакво учебно видео гледах преди време... А долуизброената шайка е пословична със невероятната употреба тремолото ...а и Виктор Смолски да не забравя.... Праф си, че са добри, а и да не забравяме IA Eklundh!!!! Обаче на Алекси съм гледал сичките видеота, и не съм видял такова нещо. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 31, 2005 Отговорено Януари 31, 2005 преди Хендрикс нямаше вибратор а след него ми е трудно да си представя нещо ново. С цялото ми уважение към Хендрикс и към теб, но не е така! Има десетки китаристи след Джими, които са на светлинни години над него в работата с тремоло-бара! Цитирай
synchu Отговорено Януари 31, 2005 Отговорено Януари 31, 2005 Име на парче не се сещам в момента ( а и рядко се сещам по-принцип ). Но някакво учебно видео гледах преди време... А долуизброената шайка е пословична със невероятната употреба тремолото ...а и Виктор Смолски да не забравя.... Праф си, че са добри, а и да не забравяме IA Eklundh!!!! Обаче на Алекси съм гледал сичките видеота, и не съм видял такова нещо. Хм....абе със сигурност беше нещо много подобно.... Но може и аз да се бъркам де... Цитирай
Sieger Отговорено Януари 31, 2005 Отговорено Януари 31, 2005 преди Хендрикс нямаше вибратор а след него ми е трудно да си представя нещо ново. С цялото ми уважение към Хендрикс и към теб, но не е така! Има десетки китаристи след Джими, които са на светлинни години над него в работата с тремоло-бара! Абсолютно съгласен! Един от тези които са "на светлинни години над него в работата с тремоло-бара!", според мен е Вай! (Tender Surrender примерно) @Glacierise: Пробвах и нещо не се получи... Ще го мъча още! И дай верно един семпъл да чуем за какво иде реч. Цитирай
DaftFunk Отговорено Януари 31, 2005 Отговорено Януари 31, 2005 (Редактирано) Хахаахахахаахха е щом е с цялото уважение може ;-))) Перефразирах де ..... вие пък със вай ми скачате. То едно време и Чаплин е бачкал с примитивна техника... нямало е Panavision-ски кино камери. Ама е правил уникално изкуство че така и за Джими ... Истината е че квото си е правил за времето си ... е било нещо доста ексцентрично като слуша човек "ала-лежерните" изпълнения на колегите му. Така че не хващайте ... просто перефразирах. Бел. ред : Panavision : американска компания произвеждаща кино камери, обективи и аксесоари. За пример - 80 % от съвременното кино се снима с Panavision а останалите 20 % с Ariflex но те работят заедно тата или иначе. Абе нещо като "Boeing" и "Airbus" при гражданската авиация ;-)))))))))))) Това малко отклонение от музиката но пък иинтересно инфо за някой вероятно. Редактирано Януари 31, 2005 от DaftFunk Цитирай
Putniq Bega4 Отговорено Януари 31, 2005 Отговорено Януари 31, 2005 (Редактирано) Абсолютно съгласен! Един от тези които са "на светлинни години над него в работата с тремоло-бара!", според мен е Вай! (Tender Surrender примерно) A СЛУЧАЙНО АКО БЕШЕ СЛУШАЛ ХЕНДРИКС ЩЕШЕ ДА ЧУЕШ КАК vai Е ОТКРАДНАЛ TENDER SURRENDER (ГЛЕДАЙ Jimi Hendrix at Woodstock) + това Jimi когато си е правил пишки с ръчката - всички останали са били в Ташкент на екскурзия :hello: Редактирано Януари 31, 2005 от Putniq Bega4 Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 1, 2005 Отговорено Февруари 1, 2005 Абсолютно съгласен! Един от тези които са "на светлинни години над него в работата с тремоло-бара!", според мен е Вай! (Tender Surrender примерно) A СЛУЧАЙНО АКО БЕШЕ СЛУШАЛ ХЕНДРИКС ЩЕШЕ ДА ЧУЕШ КАК vai Е ОТКРАДНАЛ TENDER SURRENDER (ГЛЕДАЙ Jimi Hendrix at Woodstock) + това Jimi когато си е правил пишки с ръчката - всички останали са били в Ташкент на екскурзия :hello: Цитирай
Jareth Отговорено Февруари 1, 2005 Отговорено Февруари 1, 2005 Трябва Floyd Rose...аз нямам и ако го направя това ще изкъртя китарата Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 A СЛУЧАЙНО АКО БЕШЕ СЛУШАЛ ХЕНДРИКС ЩЕШЕ ДА ЧУЕШ КАК vai Е ОТКРАДНАЛ TENDER SURRENDER (ГЛЕДАЙ Jimi Hendrix at Woodstock) + това Jimi когато си е правил пишки с ръчката - всички останали са били в Ташкент на екскурзия :hello: Хахахахахахахахахахх човечеееееееееее ! Дай да ти звънна кефиш ме ! Имам Хендрикс на уудсток ! и кърти ! НАПРАВО КЪРТИШ БЕТОН Putniq bega4 ! Цитирай
Recommended Posts