Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

мдам верно , каквото и да правиш само недей да си махаш фолиото за да слагаш друго, много главоболия за нищо :read:

• Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Бладаря за инфото,момчета :happy: .Не смятам след като сваля фолиото да слагам ново,защото напрактика няма смисъл.Мисля след като мина етапа на шкурене и попълване тук там с кит за дърво,да нанеса слой или два байц и да ги мина с около 8-9 слоя яхтен лак.Сложното обаче е как да ги лакирам и има ли некаква специална технология при покриване с толкова слоеве лак?

Отговорено

Минаваш с лака и после с много финна шкурка,после пак с лака и пак с шкурката и пак и пак и пак докато стане идеално и тва е.

Отговорено

Ясно,благодаря на всички които ми помогнаха със съвети,от утре започвам :blink: Вероятно в процеса на пабота ще изникнат още въпроси,но за тях понатаък.Още един път благодарско на абсолютно всички :mellow:

• 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

тва е много полезна тема :D мисля че трябва да се качи горе :) и всеки да казва кое как е реставрирал :) мен сега ме чака една много дълга и трудна реставрация :D така че доста ще поствам :) на първо време трябва да измисля как да опъна пружината на соло барабанчето , някой ако знае някакви похвати да сподели :) на мен ми се въртят разни неща из главата ма като разбера дали стават тогава ще кажа :) (забравих да кажа :) счупена е машинката само лостчето е останало ;)

Редактирано от DummTekKa
Отговорено

Да, само дето тоа шприц има да попива в дървото като за световно!!! И тва, щото не е за таа работа:) Доста трудно се обработва дърво, но със много, ама много от шприца- Filler-се казва ина4е, може и да стане:D Наскоро мой приятел ме помоли да му боядисам тялото на китарата и са тепърва 6е видиме резултати:):):)

Отговорено

А и след "1 дебел слой шприц" , просто не може да се говори за боя, по простата при4ина, 4е 6те се виждат следи от "възможно най-фината суха шкурка", и 6те е грозно изпълнението:D

Отговорено

След едва може би 2,3,4, а може би и пове4е слоя филер, е нужно да се шлайфа със суха шкурка-Р320, след това водна шкурка- Р800-1200 и тогава 4ак боя!!! Ина4е става кофти работа!!!:D

Отговорено

Моите притеснения са 4е слоевете филер може би ще променят зву4енето, акустиката на инструмента и то зна4ително, особено за барабани :think:

Отговорено (Редактирано)

Например 4 слоя филер+2 слоя боя+2 слоя лак са 700-1000 микрона хими4еско покритие отгоре! Е тва какво ще промени не знам о6те!:) И някои бои-така наре4ените-металик- съдържат алуминиеви 4астици, вид метал:D

Редактирано от Jorkata
Отговорено

Съжалявам за многото постове, така се полу4и-още веднъж-извинявам се! Оба4е смятам, 4е това е полезна информация от първа ръка и ще свърши работа. Не 4е горя от желание да си на4е6ам клавиатурата.