Jump to content
Българският форум за музиканти

Коя китара да избера


kristiqn96
 Share

Recommended Posts

Здравейте, бих искал да попитам коя китара да избера: http://www.musicworl...CGP_X1_BKS.html или http://www.musicworl...cial_price.html. Все пак искам да кажа, че това ще е първата ми електрическа китара. До сега съм свирил само на акустична Fender Squier. Много моля някой компетентен по темата да отговори. Благодаря предварително !

Link to comment
Share on other sites

Някоя без тремоло.

Точно това и аз щях да кажа. Едно, че и след като си начинаещ ще ти е по - лесна смяната на струните ако имаш китара без тремоло. Второ, че за тези пари качествено тремоло едва ли. За тези пари не мисля, че ще има разлика между китарите (говоря за звученето). Иначе казано избирай която повече те кефи на вид. Ако има къде да ги пробваш също ще е добре за да може да видиш коя ще ти е по - удобна. И успех :)

Link to comment
Share on other sites

Според моя опит, за тези пари дали има тремоло или не е най-малкия проблем :) Моята първа беше един Strat-type Stagg с тремоло. Пълен боклук, но още живее и става за хора без особени изисквания. Ако си сериозен и се научиш да свириш, първата ти китара така или иначе ще прашасва след време. Колкото и да е прилично добра, няма да е достатъчно добра и така или иначе ще я смениш, така че според мен няма значение. Ако няма да стигнеш до етап, в който да разбереш колко са гадни евтините, пак няма значение :)

Link to comment
Share on other sites

Много ви благодаря за отделеното време! Ще взема Ямахата. Все пак за последно искам да попитам има ли значение това, че Корта е с 4 адаптера, а Ямахата с 5?

Link to comment
Share on other sites

Това са humbuckers а не single coils и са 2 а не 4, при корта конфигурацията е H-H а при ямахата са H-S-H. Не знам дали въобще ще ти послужи този Singe coil в началото през повечето време ще свириш само на Bridge pickup-а. Според мен за предпочитане е корта няма от какво да се страхуваш от тремолото. Ще трябва често да настройваш китарата ако го ползваш много и със сила. Смяната на струни не е трудна. Чувал съм добри отзиви за нея от други колеги които притежават този модел. Все пак изборът е твой.

Link to comment
Share on other sites

А коя конфигурация е за предпочитане и има ли някаква разлика във звученето? Съжалявам ако въпросите ми са глупави, но съм начинаещ и не ги разбирам много нещата.

Link to comment
Share on other sites

Извинете за любителския въпрос, обаче на Ямахата може ли в последствие да се сложи тремоло или това зависи от тялото на китарата?

Принципно при този нисък клас китари проблема е свързан с качеството/тембъра на звука или трябва да се внимава и на тема вярност на тона?

Апропо, консултанта в магазина даде + на ямахата, която на всичкото отгоре е по-евтина и ме разколеба, бях се ориентирал към КОРТ-а.

Link to comment
Share on other sites

По принцип може. На практика е твърде безсмислено начинание при китари от тоя клас. Вземай, свири, като се закрастиш достатъчно и събереш 1.5-2 големи гущера, тогава ще му мислиш какво да си вземеш, но тогава ще имаш и насока какво точно искаш :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.