docc Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 Още някои,неспоменати по-горе неща ползвани от Metallica по някое време: ...VHT Amps;Diezel Amps;Fender Amps;Matchless Amps;Ward Amps;Carvin Amps;Vox Amps;Aphex EQ;ADA EQ;Rocktron Power Atenuator;Boss HM2;Boss DS1;EH Big Muff;MXR efects;Bradshow Preamp(Custom Audio);Peavey Rockmaster Pre;Roland GP100;Rocktron Chameleon;Marshall JMP1;Vox Wah;Cry Baby Wah;Ernie Ball Wah;Morley Wah;Digitech Whammy;T.C.M2000;Eventide H3000;Roland VG8;Boss SE50.... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 Е, това добре, де, но все пак мисля, че е по-добре да разграничим основните неща, от тези които се използват понякога. Например не знам металика 88 ритъм партиите с какво може да са записани. За чистите знам, че използват много Roland JC, в комбинация с (май) 3-канален параметричен еквилайзер. А за обработката на звука - от голямо значение, но характера си идва от китарата/ампа; Цитирай
docc Отговорено Март 20, 2007 Отговорено Март 20, 2007 ^...и какво е определението за "основни неща"? Ето още някои - несортирани!: Wizard Amps;Marshall DSL;Sears Magnatone;Line 6 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 20, 2007 Отговорено Март 20, 2007 Искам да кажа, например, ритъм китарата на Хетфийлд в еди кой си албум, или пук болшинството от солата в еди кой си албум. Обикновено, особено при старите албуми, повечето партии са записани с една и съща техника. Например в металика 84, всички дисторшън ритъм китари имат този JCM- ски звук. В металика 88 ритъм партиите на хетфийлд звучат по доста подобен начин(тези с дисторшън) също. Цитирай
Flanker Отговорено Март 20, 2007 Отговорено Март 20, 2007 (Редактирано) Четох някъде,че Хетфийлд разправя как Маршалският звук му бил писнал (става въпрос за старо интервю,докато беше с дълга коса ) и взел не знам си какъв усилвател,май беше Меса.Още пишеше,че не обичал да ползва отделен дисторжън педал,а си кара с драйва на амп-а.Колкото до Хамет знам,че ползва Ибанец Тюбскриймър и Дънлоп Уа оригинално.За други ефекти-нинам... Редактирано Март 20, 2007 от Flanker Цитирай
Recommended Posts