AorA_Bass Публикувано Септември 24, 2006 Публикувано Септември 24, 2006 Здравейте. Не съм начинаещ басист, но от доста години съм спрял да свиря по ноти и сега ще ми трябва нещо с което ще си ги припомня на пържо жреме и ще почна бързо да напредвам. Какво бихтем и предложили и от къде мога даго намеря? Поздрави! Цитирай
TONY Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 аз свиря бас на Юлиан Марков сигурно отодавна е изчерпана по магазините но май имаше тема за нея - тьрсачката препорьчвам ти я защото е на бьлгарски и е добра после може да потьрсиш и други на английски Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 (Редактирано) Юлиян Марков е голямо разочарование (поне за мен се оказа), особено ако те интересуват нотите, а да не говорим, ако си начинаещ (така де, ти не си), накратко - не бих ти я препоръчал. Виж ако успееш да си намериш "Школа за бас китара" от Юлиян Горинов издателство Музика 1979г.... Потърси Симеон Венков - има си сайт - той може да ти я предложи. Във въпросната книга се работи на няколко фронта едновременно и си е доста сериозно въведение, така че - успех! :violin: П.П.: Аз си я намерих в едни кашони, в градинката на Кристал Редактирано Септември 24, 2006 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Vlad Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 Мисля, че авторът на горната школа се казва Иван Горинов, а не Юлиан. Също съм чувал, че е добра школа. Препоръчвам ти да погледнеш в сайта pianosheets.org Има доста школи за бас. Долните са транскрибирани бас линии и сола от книжките на Аберсолд. Намират се и самите плейбеци - да чуеш как звучи баса в оригинал. Aebersold - Vol 042 - [blues in all keys complete bass lines Jamey Aebersold, Vol. 35 - Ron Carter Bass Lines Успех! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 ^ Да така е - ИВАН, а не Юлиян - преплел съм думите. Извинявам се за грешката Цитирай
AorA_Bass Отговорено Септември 24, 2006 Автор Отговорено Септември 24, 2006 Благодаря ви за активността! Продължавайте в същия дух! Цитирай
AorA_Bass Отговорено Септември 25, 2006 Автор Отговорено Септември 25, 2006 Адие ве хора дайте малко по-активно че ми трябва спешно! Цитирай
TONY Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 да направя сьпоставка между школите на Марков и Горинов Марков - след 90-те, модерна школа -рок,фьнк,блус бас, на ТАБ, обяснение какьв бас ,ефекти и апаратури да си избереш( предполагам доста е попреписано от западни школи) с касета!( разписана песен на Гери Мур и соло на Джак Брус) Горинов - 82 , ключ Фа ( четеш ли го?), част от нещатата никога няма да ти влезнат в употреба,НИКАКВИ ПРЬСТОВКИ,кам тогедь -битьлс,гуантанамера и 2 авторски неща сори ама - енд дь виньр ис ...Марков Цитирай
разбойник Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 TONY, школата на Ю. Марков е като дъвка - вкус и аромат - да, но хранителната стойност е слаба. Става да се забавляваш, но почти нищо повече. Реално, западните й аналози са в пъти над нея. Между двете бих избрал Горинов. Цитирай
Vlad Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 Адие ве хора дайте малко по-активно че ми трябва спешно! Е, като ти трябва спешно, погледна ли в сайта, който ти дадох? От там съм намерил над 10 школи, половината с плейбеци. Нещо явно не ми е много ясно какво търсиш...Но можеш да видиш школите на Руфъс Райд, както и на Чък Шер. От постановка, през пръстовки и упражнения до транскрибирани сола и насоки за изграждане на собствено такова. Успех! Влад Цитирай
AorA_Bass Отговорено Септември 26, 2006 Автор Отговорено Септември 26, 2006 Да Влад разгледах сайта но мойеш ли да ми напишеш как се пишат тези имена на английски за да ги намеря по-лесно, а що се отнася до школата на Юлян Марков, когато започнах да ходя на уроци по бас, започнах по нея и я имам в къщи, но мисля че ми трябва нещо което да набляга пое4е на теорията на солфежа, нещо по-класическо.... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 (Редактирано) ^ Ти още малко и ще поискаш да ти донесем книжките у вас ! Хайде малко по-борбен дух - какви са тези работи, моля ти се П.П.: Разбери, ако обичаш, най-накрая какво искаш, да не се окаже това? П.П.П.: Ако те потиска, че няма активност по темата ти, пусни в говорилнята една за правата на българите в България Редактирано Септември 26, 2006 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
AorA_Bass Отговорено Септември 26, 2006 Автор Отговорено Септември 26, 2006 Аз съм напълно наясно какво иска и се опитвам да ви го обясня на вас за да ми помогнете ако можете, защото след седмица ще пътувам до София(което не ми се случва често и искам да знам какво трябва да си купя). А това че не съм работил много съ сайтове и моля за помощ не е липса на борбеност. Цитирай
Vlad Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 E след като се регистрираш в пианошийтс.орг влизаш в търсачката /сърч/ и пишеш басс. Писал съм ти и точните имена на две школи. виж и тази, добра е: The Improviser's Bass Method by Chuck Sher Цитирай
bassa Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 Аз смятам.че наистина като за начинаещ басист е най-добра школата на Горинов. Аз самия уча по нея в момента .Ходя на уроци при Мони Венков и той ми я даде! Много съм доволен ! Надявам се и на теб да ти свърши работа Цитирай
Recommended Posts