Jump to content
Българският форум за музиканти

Каква китара,кубе,и ефект ?


flipsy

Recommended Posts

А мислиш ли че ще му намериш един PRS за 250 лева, та да задели и за кубе? ;)

 

Според мен за толкова пари като качество е най добре да провериш китарите Yamaha и Washburn (едните са в Динакорд, другите във Фактор) от по - нисък клас и усилватели на Пийви или Рандал, до 20 вата, макар че не съм сигурен как са цените им.

 

Едит: Добре е да оглеждаж Купувам - Продавам, там понякога има доста добри оферти за среден - нисък клас инструменти.

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

След час и половина писане в айсикю с РокМан вече съм ориентирам много добре ;) Реших какво ще си купя и към какво да се стремя!!Благодаря на всички останали!Повече въпроси нямам !!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да ви попитам още нещо :P Коя от китарите ще ми върши по-добра работа като се има напредвид темата ? Yamaha RGX121S или Ibanez GRG270 ?

Кажете плюсовете и минусите ако може !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой ли не може да ми каже нещо за тези китари ? :) Коя е по-хубава ? Нещо ако можете да ми кажете длсаи е добре да я ползвам с Берингер копие на СансАмп (GDI21 му е модела)? или вместо това да си купя някое лампово кубе с ефект(Ако има) И Ако може да кежете колко струва ,че тука няма магазини в Габрово :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля, че и двете китари са добри, но повече клоня към Ибанеца (не съм ползвал Ямахата! ) - заради флойда (ямахата е с тремоло, като на фендер). Това е малко нож с 2 остриета - от една страна е по-добре, че има заклюване на струните при грифа, но от друга невинаги самите флойдове са достатъчно качествени и може да се разстройва, освен това е по-трудно да се сменят струни и да се настройва.

Която и да избереш, със сигурност ще работи с берингера, който пък е доста добър ефект (аз имам такъв). Може да го включиш в някакво непретенциозно кубе (от рода на Лариос или нещо такова) и ще звучи прилично, освен това играе роля и на DI box за директно вкарване в компютър или мишпулт Лампово кубе е хубаво, но доста скъпо удоволствие като за начало.

GDI21 струва около 90 и няколко лева в Динакорд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия направи сам ги остави засега, може би на по - късен етап.

 

Съвета ми е да пробваш и да решиш, ако можеш посвири на всяка от китарите... Това би ти казал всеки. В този ценови клас имащ реалния шанс да попаднеш на Ibanez, на който флойда му нищо не струва и само дето седи на него. Откъм аксесоари бих ти рпрепоръчал Yamaha, но ми се струва че Ibanez ще е по - близо до звука който търсиш.

 

Едит: За ефекта - Можеш да си вземеш копието на Берингер, но можеш да пробваш и с тези на Никифена тук във форума, ако са останали и ако имаш парите.

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или се прави от стар модем, който купуваш за 2 леа :lol:

Нещо се бъркаш, това не може да си го направиш от модем ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За този Ibanez вече е писано тук, пробвай търсачката. Мисля, че Petrucci (потребителят де :green: ) свири на такава, питай него за подробности. Точно неговата съм пробвал малко (ха сега да се сети кой съм :green: ) и беше окей. Yamahata също съм пробвал, един приятел свири на такава, и тя си беше готина. Удобно грифче, нелоши адаптери и тремоло, което при нормална употреба, без изродщини, не разтройва. Най-добре в някой магазин отиваш и пробваш, сам да си прецениш коя по ти пасва :( А за ей тоя берингер верно питай Nikifena, той правеше такива (естествено по подобие на оригинала на Tech21, не копието на бернгър), и в тоя форум само добри думи съм виждал за него. Пък и разликата в цената не е чак толкова фрапираща като вземеш впредвид че съфорумеца ни ( :lol: ) ги прави на ръка и, доколкото чувам, доста по-качествено. Успех :)

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ми свърши ли работа ето тази китара за моя стил като за начало ??? Кажете ми нещо повече за нея хубава ли е ? Заслужава ли си и добър ли е звука ? китара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не мога да я пробвам щото съм от габрово ! За тва ще кажа на момчета да ми даде китарата ако я купя с наложен платеж за сметка на мене ! Знаете кво е надявам се така , че се чудя дали да я взема:curse: малко кофти , че няма тремоло и , че е 21 прага ама като за начало ... :pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как тъй ша няма тремоло бе? Има си. Просто ръчката е свалена :curse: И кво като е 21 прага? Не, наистина? Абе разходи се от Габрово до където трябва, не си купуваш китара всеки ден. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина има ръчка я вземам веднага :curse: Дали ще мога да свиря с нея на репетиции и ако може на мини концерти ? :pray:Що ли не е сложил и ръчката на снимките :beer:

Редактирано от flipsy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.