Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с трета струна


Recommended Posts

Когато свиря с дисторшън (особено с много) третата струна (свободна и почти всички прагчета) ми звучи много гадно - представете си, че свирите един и същ тон на две струни и едната не е добре настроена. Първо си помислих че ми е прекалено нисък екшъна, но не изглежда това да е проблема. Други неща които пробвах: проверих си интонацията, височината нa адаптерите, сложих нова 3та струна и проверих за разхлабени части. Мислех с дали не е "dead spot", но доколкото знам това засяга определени тонове и състейна щеше да ми е доста по-малък. Китарата е Cort KX5FR, на neck адаптера ефекта си личи повече. Когати си сложа tone-пота на 0 почти не се усеща гадния звук.

Вече ми се изчерпаха идеите, надявам се все някой да е виждал подобно нещо. По-късно ч

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-късно (като разбера как се качват файлове :) ) ще гледам да кача запис. Иначе тук http://music.stackexchange.com/questions/4307/strange-guitar-warble-sound и тук http://www.ultimate-guitar.com/forum/showthread.php?t=955915 изглежда имат същия проблем, но не ми помогна особено :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, ето запис http://www.4shared.com/mp3/DnKFTe_n/3rd_string.html Записвано е от изхода за слушалки на Peavey Vypyr VIP 1 -> Behringer XENYX 302USB -> REAPER. Настройките на вайпъра са: amp - 6505 на червения канал, pre gain - докрай, eq - всичко до половината, post gain - до половината, без ривърб и дилей. Не се забелязва чак толкова на записа, но на живо звучи МНОГО гадно. Мисля си и дали все пак не е от интонацията...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....... май ми е познато това - не съм сигурен дали е същото, но съм имал проблем, който може да бъде подведен под твоето описание - трета струна пляка гадно, излиза преди другите и фалшивее "на ухо", въпреки, че на тунера интонирането (тоновете на разл.прагчетата) излиза нормално и както трябва. Чуваше се както "на сухо", така и на включен амп - на включен амп личеше много повече, особено на чисто и особено с повече трабъл.

Също правих разни работи (като тебе) - струни, седла (екшън, демек) - това, което може би направих в повече е, че понеже ми писна и се вбесих тотално (след като дълго време се дразнех) направих отново цялостен сетъп - отпуснах тръс рода до максимум и почнах да глася - да опъвам тръс род, да глася седла и т.н. - в крайна сметка нагласих нещата ( явно) в друго положение - плякането изчезна - повече не се появи, всъщност. Обяснението ми (лаишко и лично за мен) беше, че се е получил някакъв особен резонанс на конкретното положение (обертонове ли, що ли) което е предизвиквало конкретното "плякане". Така че, според мен, разбъзикване тотално на всичко и ново нагласяне - ако нямаш нерви или те е страх или считаш, че не можеш - дай я на лютиер. Успех!.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е звукът "на сухо", при изключена китара или само при чист тон без дист?

Виж тази тема -

Жужене" на струна - но вместо при нът проблема може да е при бридж. При мен се случва да ми жужи струна при бридж, но като приложа описаната процедура проблема се решава. Но най-добре е и да шлайфаш бридж-седлото на струната с много фина абразивна гъба или кърпичка - DUNLOP-Fret Polising cloths .

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На чист канал и при изключена китара няма такова звучене, също не мисля и че от бриджа, но ще проверя и това все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че разбрах какъв е проблема - изобщо не е в китарата. Изглежда е в Пийви-то - явно разликата в импеданса на китарата и на кубето е мн. малка, когато сложа някакъв ефект между тях звука се оправя. Открих го с един wah wah педал - когато го използвам, звука е ок, като го изключа - пак е шит. Явно ми трябва нещо да boost-не сигнала преди ампа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, не е това! Проблема е в китарата и само там!

 

Май ще се окажеш прав в крайна сметка - като свиря с мнооого лек palm muting на трета струна проблема го няма => нещо от е бриджа значи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.