Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Така.. имам един стар синтезатор Casio ( https://ccrma.stanford.edu/~atrumm/253/images/ct770.jpg ) ии щом пиша тук, логично, че има проблем. Та.. така се случи, че претърпя една злополука и някои клавиши не работят. Като го отворих се оказа, че някои пътечки са разядени.. ( не питайте как :D ). Та се чудех, ако има някакъв вариант да мога да ги обработя така, че да се чуват въпросните клавиши.. Попринцип ще го ползвам главно като MIDI устройство вързано към PC..не че е от голямо значение.
Надявам се някой някак си да ми помогне по някакъв начин. Ако има въпроси за доуточняване, аз съм тук.

Редактирано от Petar.Ivanov
Отговорено

Ок, но ще отнеме малко време да го отворя та да го снимам.. трябват ми поне 3-4 часа, а нямам особено много време. Веднага щом се освободя се заемам с това!

Отговорено (Редактирано)
rb2.JPG
g7ne.jpg
jwjr.JPG
euks.jpg
zkls.jpg
Това са снимките от синтезатора. Пътеките там са разядени и се опитах да направя някаква връзка там. 
Проблема е точно в началото на самото копче където трябва да е, Началото на пътеката. Бях чувал, че има някаква смес от графит ли какво беше, не си спомням, която е точно за такъв тип връзки. Ако някой знае нещо по въпроса нека да пише.
П.С. Това е само една от двете платки от целия синтезатор. В тази специално не работи един клавиш (сол диез - деветия клавиш).
Редактирано от Petar.Ivanov
  • 3 weeks later...
Отговорено

Проблема е поправим,стига някой с опит в областта на запояването да се захване,или в сервиз за електроника.