pacman Публикувано Октомври 16, 2004 Публикувано Октомври 16, 2004 Някой има ли опит по въпроса? Аз лично не съм свирил на инструмент с такава, така че нямам мнение Става въпрос, заслужава ли си доста по-високата цена? Аз едва ли бих дал $200 или повече за чифт адаптери Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 17, 2004 Отговорено Октомври 17, 2004 аз съм си правил активна електроника но на китарата по схема на jackson. ако ти трябва нещо кажи. кажи точно какво искаш? иначе се занимавам с електроника и бая неща съм сглобил Цитирай
pacman Отговорено Октомври 17, 2004 Автор Отговорено Октомври 17, 2004 Става въпрос че по принцип мисля да си взимам някакви нови адаптери, главно защото моя е много шумен въпреки че е humucker. Иначе и аз съм фен на EMG, обаче не ми се дават толкова пари, този J set за който говориш е $156 в US което с транспорт и т.н. ще излезе още повече. Така че това засега не ми е по джоба Може би ако някой продава нещо втор ръка... спомням си преди време някой предлагаше P/J set на емг за $80. Сега ме е яд че не си взех поне единия от адаптерите Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 22, 2004 Отговорено Октомври 22, 2004 да ти кажа само, че можеби 1 приятел ще ми донесе от америка, и ще ми излезне без транспортни разходи (говоря за J сета) така, че събирай пари Цитирай
pacman Отговорено Октомври 27, 2004 Автор Отговорено Октомври 27, 2004 браво, обаче не знам дали ще мога да си го позволя Просто в момента не съм много добре с парите (то кой ли е, де ) между другото jigsaw нали спомена че се продавали и по единични бройки ?! Цитирай
Jigsaw Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 между другото jigsaw нали спомена че се продавали и по единични бройки ?! Ами на сайта имаше опция за единична бройка! Цитирай
Guest razboinik Отговорено Ноември 5, 2004 Отговорено Ноември 5, 2004 Ако сложиш само един адаптер EMG става много сложно да го комбинираш с какъвто и да е друг т.е. пасивен - трябва буферен предусилвател и пр. За активната електроника - според мен ако се слага изобщо, трябва да е фирмена. Все пак идеята е да направи баса да звучи по-добре , нали? :-) Цитирай
slayer_fox Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 На басовете с активна електроника нали има батерия. Когато тя се изтощи или махне какво става? Тоест ако си свира на бас с активна, ще разбера ли като ми свърши батерията? Цитирай
разбойник Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 Ще разбереш веднага, а ако нямаш копче за изключване на активната електроника, няма да можеш да продължиш да свириш. Нивото на сигнала пада и звукът става изкривен (като с дист, ама по-гадно) Цитирай
assoass Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 аве,имам вече два активни емг 35дс хумбукера(благодарко Яворе )нивото на инструмента става доста по-силно и ...аве струва си,май,що да не си струва.... ама има и нещо гадно .... като ти е включен усилвателят и си плъгнеш баса така изпуква,толкова зверски...,че си е*ава мамата имам и един ? начи адаптерите ми имат опция за две батерии-18в ,а аз съм сложил само една и пак баца.той Никифена ми обясняваше що се слагали две батерии,ама нещо зациклих,та може ли някой(Разбойник,теб визирам,а и не само) да ми изясни разликата.мерсИ Цитирай
bobalan Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 Пичове, знам къде се продават EMG-та в българиа, и то на цени като на сайта на EMG. Мога да помогна ако някой реши. Цитирай
pacman Отговорено Декември 28, 2004 Автор Отговорено Декември 28, 2004 (Редактирано) Ами това е много интересно, bobalane за Filibe ли става въпрос? дай някакво инфо pls?!? иначе цените на сайта на EMG... нещо не са много атрактивни J-set - $196 35DC - $120 за сравнение: в pickups.ru J-сета е $157, 35ДЦ е $86 Редактирано Декември 28, 2004 от pacman Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 Aбе активна електроника и активни адаптери не е едно и също. Активните адаптери си ги имат активните елементи в тях. А активната електроника е след сигнала от адаптерите, преди изхода от китарата. Цитирай
разбойник Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Glacierise е прав, съвсем различни неща са. За цените на EMG Това което всички производители дават на сайтовете е т. нар. "manufacturer's suggested retail price" - нещо като максимална препоръчителна цена за продажба. Нормално е повечето търговци да са под тях, особено в държави с голям пазар - Русия, USA и пр. ЕсОЕс: Ако правилно си спомням използването на две батерии дава по-голяма динамика. Можеш да видиш в сайта на EMG, мисля че имаше обяснения. Цитирай
warwick Отговорено Януари 8, 2005 Отговорено Януари 8, 2005 Някой да знае от къде да си намеря активна електроника за баса (става въпрос тук в София). Нещо от рода на EMG-P защото не ми се копае да слагам друго. Приемам и други предложения за да подобря звука на баса си. Много е тих, ужасно тих. Цитирай
Recommended Posts