Jump to content
Българският форум за музиканти

Песни за 2 китари


fLiSk

Recommended Posts

Ситуацията е следната. В един местен клуб (в Сливен) правим редовно джемчета. Искаме обаче да разучим някои песни за да се сработваме по - добре. Тъй като сме 2 китари и барабани в момента и няма кой да пее искам някакви предложения за песни с по две китари. Търся песни които да не са прекалено виртуозни, но да не са и еднообразни, нещо балансирано, за да може и музикантите и хората на бара да се забавляват.

 

Пуснах темата в китара заради специфичното изискване за 2 китари. Сигурен съм, че все някой има добри предложения :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъмии..

 

Sultans of Swing си е класика.

Fade To Black би се получила също добре, ама то тъжно такова.. не знам дали е добра идея.

Whorehouse Blues на Motorhead ми звучи на място, особено ако имате подръка две акустични. Едната свири ритъм, другата полага леки мотивчета отдолу, а на солото отдолу също има ритъм.

Heaven Beside You на Alice In Chains е на подобен принцип и е много приятна.

 

Добре е да напишеш какво ви се свири на двамата като стил и какво общо взето се слуша в клубчето, евентуално от каква публика. Така положително ще получиш по-коректни предложения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

до колото си спомням беше ска фен нали.. може да пробвате да интерпретирате няоки метал класики в Ска стил..преди време когато чух ска трибута на Металика пощурях по темата.. ама не ми се отдава да мисля и свиря като ска фен..оня е тежък случй..но интересно и може да хване ухото и да позабавлява публиката.

не за друго ама без вокал.....

:greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Pearl Jam са с двама китаристи, и имат нелоши парчета, които не са сложни. Пробваите Alive или някоя друга от първия албум, хората май на него най се кефят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да пробвате нещо на Ролинг Стоунс, при тях всичко е на две китари.

 

Примерно - Wild Horses, You Can't Always Get What You Want, Brown Sugar, Angie, Thumbling Dice, Miss You, It's Only Rock and Roll... абе някоя от класиките, всичките са готини за свирене на две китарки :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда ще ги проверя, но трябваше май да уточня че предпочитам инструментали. Много от тези песни са с вокал и ако се направят само с китари и барабани ще станат много еднообразни ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаше време за едит. Ами няма нужда да е ска или да се ограничава в какъвто и да е стил. Трябва да е раздвижено ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хрумна ми още една хава, ако някой я е пробвал да сподели. Мисля си да седна и на някои парчета да им извадя вокалната мелодия на китарата така могат да се получат интересни неща. Някой пробвал ли го е това и ако да, да каже дали се получава сносно :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това да се извади мелодията на вокала е добра алтернатива. А иначе кво да ти предложа. Nirvana може би, или Hotel California на Eagles, Whitesnake, еvergreen-ите винаги се котират (Feelings примерно), или просто да се направи една блус импровизация от двама ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Импровизациите ги правим така или иначе, и не само блуз. Покриваме доста голям диапазон като стилове, според настроението. Единствения ми проблем с нещата които са изброени до тук е че без вокал ще звучата изключително еднообразно. Накрая явно ще трябва да изровим някои хубави фънк инструменталчета че хем да са бързички хем да не е еднообразно. Или някои метъл/рок инструментални хави дето ще ни поозорят ама поне ще вдигнем левела :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Изтегли си от нета пауър таб-а на Е. Джонсън'с - "Манхатън". Солото е всеизвестно :) и страхотно ... Но разгледай и ритъм партията, която май оригинално се свири на клавишни - но ако се направи на китара, ще е адски ефектно парче си мисля.

 

А за бай брадър Е.Джонсън -> :godbless::happy::happy::happy::happy::happy::happy::godbless:

 

Също супер би се получило на 2 китари и "Тендър Сърендър" на Вай ...

 

А иначе преди 2 дни един колега се върна от Испания и ми каза за някаква китарджийска формация от 5-7 китариста (на акустарки), които свирели авторска музика, и парчета разработени за много китари. Било страшна работа (малко като акустичния албум на Ийгълс). Колегата щял да ходи с минидиск и микрофон да им поокраде репертоара, че много се изкефил :D:D:D

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.