Jump to content
Българският форум за музиканти

Новобранците за камионите и процесорите


KOCATA

Recommended Posts

Ще ме извинявате, ако някъде сред гъмжилото от теми във форума се спотайва това, което аз бих искал да разбера...но значи наистина се се скътало яко!

 

Четох го тоз речник ама мене ми трябва да разбера аджаба кое след кое се навързва и кое без кое не може. Сиреч: Китара->кубе; Китара->Процесор->нещо си...->нещо дето да ти искара звука

 

Ето тоя тип вериги. И в тоя ред на мисли, каква е разликата на свързване при процесорите и камиончетата. Да знам като си взема едното още какво ще трябва да си взема.

 

Ако има такива теми, ще съм благодарен да ми ги покажете.

Благодарско!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, правилно си забелязал, че веригата почва с китара и свършва с "нещо, което да изкара звук" (кубе, компютър и др.). Това са и най-важните елементи. Вече между тях се слагат или поредица от "камиончета" (всяко от които променя звука по някакъв начин, добавя ефект) или процесор (може да си го представиш, като много камиончета, събрани в едно устройство). По принцип, ако имаш процесор, може да не използваш изобщо отделни "камиончета", а директно ръгаш китарата в процесора и процесора в кубето. Евентуално, ако не ти харесва някой от ефектите в процесора, може да го замениш с камионче.

 

На първо време (ако решиш да не си купуваш процесор) си вземи поне един дисторшън. Това е най-използваният ефект в рок музиката и ще ти бъде напълно достатъчен докато се понаучиш да свириш. След това вече, като разгледаш по-подробно действието на другите ефекти (тука по форума има писано, има и много инфо на английски), ще разбереш какви други ефекти ти трябват.

 

Аз примерно имам един компресор и един дистер и си свиря с тях. Мисля да си купя някакъв дилей също. Друго засега не ми трябва. Не трябва да се прекалява с ефектите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.