faraferi Публикувано Октомври 21, 2013 Публикувано Октомври 21, 2013 Здравейте, имам един бас орфей но електрониката беше разпоена и реших да сложа ето тази схема http://pics.data.bg/shareview/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/57e2b3a7333d446c64b90afb95af6de5/3006e5eb2fd9b1df но май тази схема не пасва добре, за това може ли да ме насочите към някоя по проста схема която ще пасне за тази орфейка ? Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Октомври 21, 2013 Отговорено Октомври 21, 2013 Е то от таз по-проста почти няма. Дай повече информация за тоя бас. Колко адаптери, какви? Какви контроли искаш за тях? Цитирай
master_gamgee Отговорено Октомври 22, 2013 Отговорено Октомври 22, 2013 Ако е правилно вързана не би трябвало да има проблем. Виж обаче адаптерите дали са правилно вързани. Ако обърнеш кабелите на единия, сигналите от двата се дефазират и се получава много никакъв звук - слаб и без ниски. Цитирай
faraferi Отговорено Октомври 23, 2013 Автор Отговорено Октомври 23, 2013 АМИ адаптерите са стандартни за орфей, не мога да кажа точно какви са нищо не пише на тях, а иначе излизат по 2 жици, една синя жичка и една плетка която би трябвало да е "маса". Получава се следното нещо когато усиля предния адаптер на макс, и след това усиля 2рия адаптер до тремлото изведнъж звука рязко се поижава? Цитирай
master_gamgee Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 Ако са вързани маса с маса и сигнал със сигнал би трябвало всичко да ок...но подобен проблем като това което казваш се получава и като монтираш единия адаптер наопаки върху баса - аз съм я правил тази грешка - всички жици вързани правилно , но единия адаптер монтиран обратно - така звука е ок като свириш само с единия адаптер (без значение кой), но ако пуснеш и двата звука се омазва. предлагам ти да провериш как са монтирани адаптерите върху баса и евнтуално да пробваш да завъртиш единия Цитирай
faraferi Отговорено Октомври 23, 2013 Автор Отговорено Октомври 23, 2013 всичко е свързано както трябва.. Цитирай
master_gamgee Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 Все пак пробвай това което казах. Ако не съм се изразил ясно - не говоря да разкачаш някакви жици, говоря самия адаптер (единия само) да го отделиш от тялото на баса, да го завъртиш наопаки и така да го монтираш - не се сещам на Орфейките какви бяха адаптерите, но би трябвало да е възможно монтажа да се направи наобратно. Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 30, 2013 Отговорено Октомври 30, 2013 Размени жиците на единия адаптер само. Цитирай
armario Отговорено Октомври 31, 2013 Отговорено Октомври 31, 2013 Не се бори, ако мислиш, че няма да се справиш. По-добре звънни на Краси / Темерут /. Така, както виждам, се намираш в София...За да не се налага после да търсиш нови потенциометри. Ако искаш да ти дам телефона му на лични. Поздрави и Лонг Лийв Рок'н'Рол. Цитирай
Recommended Posts