Chernorizec Публикувано Октомври 20, 2013 Публикувано Октомври 20, 2013 Здравейте колеги!Развали ми се най-хубавия ефект и страдам доста за него.Дали някой не знаеш кой се занимава с електроника и би могъл да го поправи.Един приятел ми каза,че дори и някой лютиери се занимават с дисторшън педали.АКо някой изскочи с инфо моял да пише в тази тема.Става въпрос за София! Цитирай
deadman_walking Отговорено Октомври 20, 2013 Отговорено Октомври 20, 2013 Сподели все пак какъв е ефекта и какво точно се е развалило по него. В зависимост от тези две подробности, може да ти се даде съвет към кого да се обърнеш. Цитирай
Chernorizec Отговорено Октомври 23, 2013 Автор Отговорено Октомври 23, 2013 Ефекта е MXR Fullbore.Не мога да знам какво е изгоряло поради простата причина,че не съм компетентен относно подобна техника. Цитирай
jorog Отговорено Октомври 24, 2013 Отговорено Октомври 24, 2013 (Редактирано) Ами може да кажеш при подадено захранване светва ли светодиода(лампичката за вкл./изкл.)? Ако свети ,то чува ли се нещо или няма сигнал на изхода на ефекта? При всяко едно положение на switch-а ли няма звук? Пробва ли със адаптер/нова батерия? Как се случи ,изведнъж или постепенно изчезна звука при последното включване на ефекта? Гледам ,че в упътването има илюстрация със тригер за настройка на нойз гейта ,намиращ се в долната част на ефекта ,може да е настроен много високо и да не пропуска звук.По-подробна информация би била полезна защото може ,а и най-често се оказва ,че дефекта е или с елементарно решение, или присъства другаде(кабели ,захранване ,настройки и т.н.) Редактирано Октомври 24, 2013 от jorog Цитирай
Chernorizec Отговорено Февруари 12, 2014 Автор Отговорено Февруари 12, 2014 Най-вероятно проблема идва от това,че беше погрешно сменен поляритета на захранването.И от там загасна и замириса на бакелит. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Февруари 12, 2014 Отговорено Февруари 12, 2014 Мирисът на бакелит недвусмислено подсказва за повреда. Ако устройството е кадърно проектирано, най-вероятно е изгоряла някоя защита и трябва да се смени. Ако няма защита, божа работа какво е изгоряло. Като се отвори, обикновено личи При смяна поляритета на напрежението почти веднага можеш да отпишеш филтровите електролитни кондензатори на захранването. Нямам опит с гръмнали кондензатори, не знам точно на какво миришат, но ако си ги изпекъл, все ще мирише на гадно. Обикновено не са скъпи тия неща, сменят се лесно. По-кофти тръпка ще е, ако е заминал някой от транзисторите в крайното стъпало. Те са по-скъпи елементи, намират се и малко по-трудно... И дано да не са SMD, че иначе ходи го намирай кой е и после ходи го сменяй . Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Февруари 12, 2014 Отговорено Февруари 12, 2014 Отишъл си е защитният диод най-вероятно. Според този http://tetsuoelectronics.wordpress.com/category/repairs/page/6/ това е ценер на 15V, надписан на платката като D14. Схема обаче не намерих (а и не съм търсил много). 2 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Февруари 13, 2014 Отговорено Февруари 13, 2014 Е то като ти пише кой е диодът, за какво ти е схема? Отваряш, намираш, сменяш Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Февруари 13, 2014 Отговорено Февруари 13, 2014 Защото тоя дето пише не го знаеш дали не е някой идиот. И за да не си иде ефекта завинаги след ремонта... 1 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Февруари 13, 2014 Отговорено Февруари 13, 2014 Че той ако, недай боже, е идиот, откъде си сигурен, че може да чете схема и по нея да се ориентира на платката какъв мазаляк е Цитирай
Recommended Posts