Achiles Публикувано Септември 17, 2006 Публикувано Септември 17, 2006 Онзи ден Васил Върбанов каза по Тангра, че съдбата на О'шипка е под въпрос. Някой има ли подробности? Цитирай
the_man_who Отговорено Септември 17, 2006 Отговорено Септември 17, 2006 Информацията на ухо е ,че "сцената" може и да не отвори повече. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Септември 17, 2006 Отговорено Септември 17, 2006 Другата информация на ухо е, че сцената ще претърпи съществен тех ъпдейт + ъпдейт по отношение на групите....а какво става всъщност не знам Цитирай
DaInsane Отговорено Септември 17, 2006 Отговорено Септември 17, 2006 Абе дано е само лош слух т'ва с неотварянето повече! София има нужда от тоя клуб, а и май цялата страна? Цитирай
bobalan Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 като има нужда що не ходи София в тоя клуб? И аз мога да имам нужда и да и лежа вкъщи Цитирай
Rooster Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Аз ходя в този клуб, въпреки че имам нещо против някои бармани. но като цяло ходя. Сега видях,че и в сайта им липсва информация относно клуба. Цитирай
Katsko Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 слухове - шмухове ще поживеем ще видим не сме бабите на село нали? Цитирай
LOE Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 ем според мен ниския интерес е оправдан но дано са само слухове, няма друго място за тежка музика - вярно е че има и други клубове, но в тях се свири леко. според мен сцената обаче скоро ще отвори тей като 3 групи се канят да свирят там но тоя месец може би няма да има никакви прояви лично аз не мисля че музиката е проблема на о шипка - винаги когато отида долу и никой не свири си е празно - как да просъществува това заведение, като ходят 10 човека? Може би трябва да смъкнат малко цените - така ще стане доста по посещавано, което ще събуди повече интерес към "концертите" които се провеждат там. Цитирай
adXok Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Цените, приятели не са разковничето! Проблемът е в неспособността да се прави бизнес. Но това е ПРЕХОДА. Хора които си мислят, че бизнеса е да направиш нещо "на частно", да сложиш надценки 50%, та дори и 100% и да си мислиш, че ще ти идват хора в заведението! Абе ще им дойде акъла, ама трябва да се поучат от шведите. Там например по закон не може да имаш повече от 15% печалба. Иначе влизат директно в хазната. Не че някои не правят такива по-големи от 15% печалба. Просто правят така, че да ги изразходят. Ремонти, апаратура, надници. ИНДУСТРИЯ. А тук: взимаш едно кило домати за 8 ст. (по последни данни) и го продаваш за левче на пазара и за 5 лв. в заведение! Криворазбрана демокрация, криворазбран бизнес и бизнесотношения... с една дума ПРЕХОД! А и проблемът е, че като свалиш цената ти... идват двама-трима "гардероби" с бухалки и ти показват какви трябва да са числата в цените ти! Егати бизнеса... Не говоря за 1995-та година! Говоря за 2006-та!!! 21-ви век! Ийзи мъни... А най-вече "рекета" е в държавните институции. А от там и високите цени "за избиване" на "непредвидени разходи". Трагедия... О'Шипка не са виновни. Просто не им се иска да изглеждат "изостанали". Цитирай
ronia Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 При тая подтискаща обстановка в клуба никак не е чудно, че хората не ходят. Платежоспособните трудно се прежалват да влязат в тая "гадна вонлива дупка", дори и най-добрите им приятели да свирят. Време е музикант.орг да отвори заведение със сцена за музика на живо Цитирай
enuffZnuff Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 (Редактирано) При тая подтискаща обстановка в клуба никак не е чудно, че хората не ходят. Платежоспособните трудно се прежалват да влязат в тая "гадна вонлива дупка", дори и най-добрите им приятели да свирят. Време е музикант.орг да отвори заведение със сцена за музика на живо аз пък като гледам какви са клиентите, самите те се изпонапиват като идиоти, самите те не пазят, после как ще ходи някой там, в българин липсва отговорност за всяко нещо което не е негово.. кофти за клуба ако е истина че го затварят. аз лично се радвам на това което се случва в него, защото на практика това бе единственото място, Фенс до някъде, но там все едни и същи свирят. adXok : Френд би ли ми обяснил какво общо имаше твоето изказване с това че, затварят О 'Шипка Редактирано Септември 18, 2006 от enuffZnuff Цитирай
RockoBG Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Ъндърграунд има навсякъде, ше има и у нас, и ще се пие там където се свири тежка музика, и ще се потрошава отвреме навреме някоя халбичка, ще има настъпани цивилни, залети с бира и прочее глупости... Би било жалко и тоя клуб да клекне на цивилизационни предрасъдаци, но и без пари не става... Т'ва е рокаджиите са бедни, а на платежоспособните им се чини дупка. Маса народ от слушаштите тежка музика станаха ЮПИТА ор сомтинг и почнаха да усещат миризмата по клубовете, стана им задимено, няма мезета, вентилацията не работи и прочее. Въобще има дупка в поколенията. Загуби се наследственост един вид... Аз лично рядко посещавам заради музикално-вкусови предпочитания, но поне пък атмосферата винаги ме е кефила, просто се кефя на дупки където се свири. Друг е въпросо кой колко и какво Цитирай
Strori Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Ами може и да оправдано затварянето...За мен мястото на сцената за авторска музика не е под някаква пицария.Това първо.Самото място където се свири е абсолютно непригодно.Сцената е малка, мястото пред сцената е малко, всичко е малко тясно и тъмно.По принцип нямам нищо против някоя задимена тъмна дупка, ама да си пия кротко вътре.А не 15-годишни дебилчета(които по принцип не би трябвало да са вътре) да се опитват да ме анихилират с ритници и миризма.Мястото на такова мероприятие трябва да бъде по-широчко.Ако трябва в някой бивш склад.Да не се притесняваш, че с едно просто завъртане от таза ще пречукаш някой и ще подпомогнеш някоя девойка да пометне преждевременно...А ако искаш да има място да седнеш и да гледаш.Щото хората музиканти(а мисля голяма част от клиентелата на Шипката посвирват на нещо) искат освен да се размажат и да чуят нещо, да го видят.И с цените не съм съгласен.Всеки нормален(не българин) бизнесмен разчита на оборота, не на цените.Ако за парите на една бира можеш да си вземеш 2, ще си купиш 4, щото те вървят в математическа прогресияТака,че аз съм за идеята О'Шипка и против сегашната О'Шипка.Могат да се кажат още много неща.Може би не писах много по темата, но ми дойде отвътре спонатанно Цитирай
LOE Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 че е мизерно малка сцената - така е идеята за ъндърграунд метъл хамбар е добра, стига да има посещаемост аз все пак се надявам изненадата от о шипка да е приятна ако нещо стане изчезва единствената тежка "Сцена" ако може да наречен място 2 на 4 метра сцена... Цитирай
Recommended Posts