jabatajabata Публикувано Септември 16, 2006 Публикувано Септември 16, 2006 (Редактирано) Здравейте! Време е да пусна нещо от моите неща за слушане тук. Парчетата са от проект за балет (съвременен) който се разтегли във времето и остана нереализиран по много причини, и за капак! поради смъртта на главния инициатор и хореограф. (Стояне ти беше жесток!) Интересното тук е, че парчетата са писани първоначално за инструментали, но после реших да включа и вокали. Търсихме фолклор без съпровод и за да стане по-трудно трябваше хем вокалната партия да пасва на парчето хем и текста!!! да върши работа според либретото....и се започна едно кълцане и повдигане и смъкване... ТУК са три от нещата, които представят посоката на цялото произведение. НА ФИНАЛА: ПРОЕКТ "ЗМЕЙОВА СВАТБА". Годината е 1998-1999, Roland D-20, Roland U-220, Creative AWE32 / 4MB Sample RAM, Sound Fonts - изцяло създадени за творбата, Cakewalk 5, Sample+Strech+Pitch Shift = SForge4. Мастеринг - НЯМА. Всичко е от Mix-a Редактирано Септември 16, 2006 от jabatajabata Цитирай
fragile Отговорено Септември 17, 2006 Отговорено Септември 17, 2006 Определено включването на фолклорни гласове се получило много добре а и една свирчица гали ухото доста приятно... интересно ми е глсовете и свирчицата семпли ли са или са изсвирени наистина... и от кого са изпяти и изсвирени... отдавна и аз търся хора които да вмъкнат фолк елементи в едни мой стари неща за това питам... фен съм ще се радвам да пуснеш още твои неща еваларка Цитирай
jabatajabata Отговорено Септември 18, 2006 Автор Отговорено Септември 18, 2006 Благодаря за мнението относно въпроса: Те са си свирени наистина от някой който не познавам, ама после станаха на семпли, в смисъла на това че семплите са си по цели фрази или части от фрази за да се направи темпото, тоналноста, а за вокала... и текст от различни куплети на една песен е събиран за нови изречения за да се изпълни задачата поставана от действието на сцената.. а не да се пее за неща които не се случват и изобщо ги няма "по автор". Цитирай
CorvusCorax Отговорено Септември 19, 2006 Отговорено Септември 19, 2006 (Редактирано) Гениална музика! Казвам го от позицията на хореограф. Има много добра музика, която може страшно много да ти хареса, но да се озориш, ако трябва да измислиш хореография по нея (да не говорим, че другият модел - първо хореографията и тогава музиката, е доста по-удобен). Има и друг тип музика, която още с първото слушане започва да рисува картини в главата ти... Твоята е именно такава. БРАВО!!! Имаш ли намерение да работиш по реализирането на проекта все пак в бъдеще? Тази музика в много ценна и не бива да остава само като част от нереализиран проект! Редактирано Септември 19, 2006 от CorvusCorax Цитирай
miro2bg Отговорено Септември 19, 2006 Отговорено Септември 19, 2006 Да, трябва да стане "реализиран" проект! Цитирай
jabatajabata Отговорено Септември 28, 2006 Автор Отговорено Септември 28, 2006 Да, но трябват немалко пари...около 10-15 хилки само за да стартира. Другият вариант е поне да си го издам ...но трябва време за преработка защото е вече на почти 10 години проекта... Цитирай
miro2bg Отговорено Септември 28, 2006 Отговорено Септември 28, 2006 Хубавата музика не остарява! Цитирай
jabatajabata Отговорено Септември 28, 2006 Автор Отговорено Септември 28, 2006 (Редактирано) Само дето младите днес не мислят че е хубава...щото ...нали..е на 10 години. Един лифтинг в аранжимента ...малко повече "правоъгълни" импулси около 70те херца...и са мои само се шегувам. няма да го пипна преди да почне да се репетира Редактирано Септември 28, 2006 от jabatajabata Цитирай
CorvusCorax Отговорено Септември 29, 2006 Отговорено Септември 29, 2006 Ти кво са? Опитваш се да ме изкараш стар ли??? Цитирай
Mandalay Отговорено Септември 29, 2006 Отговорено Септември 29, 2006 Явно и аз вече не се броя към младите, защото тва наистина ми влезе под кожата. Абсолютно съм съгласен с CorvusCorax. Тази музика рисува картини в съзнанието... Наистина е жалко, че проекта не е реализиран. Цитирай
miro2bg Отговорено Септември 29, 2006 Отговорено Септември 29, 2006 Че ние младите точно такава музика харесваме! Цитирай
Recommended Posts