Jump to content
Българският форум за музиканти

Използване на кондензаторен микрофон


gurmanow

Recommended Posts

Не знам дали пускам темата в правилния раздел,извинявам се ако не.Значи...купих си кондензаторен микрофон Behringer c-1u ...работи си идеално,но исках да попитам как трябва да работя с него..тоест може ли да е постоянно включен към компютъра и да си го използвам за каквото ми трябва друго освен за записи (примерно за разговори по скайп) или трябва да го включвам само и единствено,когато ще правя запис?Имам едно приятелче с кондензаторен за около 300лв.(не знам марката) и той си го държи постоянно включен дори и да не записва.Та въпроса ми е пречи ли и изхабява ли се много ако го държа постоянно включен и си го използвам за всичко?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кондензаторните микрофони нямат движещи се части (освен лека вибрация на пластинките в капсулата), които да се изхабят.

Ако го ползваш за скайп ще звучиш супер, но внимавай като говориш с пуснати колони защото може да генерираш микрофония., когато човека отсреща също е с колони Отделно ти трябва миксер или предусилвател с фантомно захранване за да подкараш микрофона, но като гледам с това си се справил.

 

Аз не виждам проблем да е постоянно пуснат освен че се праши като не е в кутията. Имаме един Студио проджектс който си седи постоянно на статив за да може като ни трябва да махнем найлона на балончета с който съм го покрил, пускам фантом на миксера и е готов за ползване. Т. е. той е постоянно свързан но реално не пуснат. Но имаме и други два микрофона които влизат веднага в кутиите след запис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.