Ostegolectr1c Публикувано Септември 16, 2006 Публикувано Септември 16, 2006 Та, наскоро си купих китара и имам проблем с включването й. Потърсих в интернет и намерих доста неща (нужни жакове, настройки за playback и recording), но за жалост не чувам никакъв звук. Пробвах line-in-а и mic-in-а, но не важи. Чуствам се като пълен идиот. Моля помогнете. Дали е от стария ми копрютър (6 години) или ми са ми нужни разни driver-и/software за да изкара звук? За сведение имам само китара Squier, кабела към нея и 1/8 жак (за да се вкл. в компа). Благодаря предварително. PS: Форума е супер. Цитирай
TONY Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 каква ти е звуковата карта? да софтуер ще ти трябва - ползвай тьрсачката - има си раздел за това Цитирай
flipsy Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 (Редактирано) имаше една такава тема , която ще ти помогни беше нещо "направи си сам" или от сорта ето я :тема Редактирано Септември 16, 2006 от flipsy Цитирай
Ostegolectr1c Отговорено Септември 16, 2006 Автор Отговорено Септември 16, 2006 каква ти е звуковата карта?да софтуер ще ти трябва - ползвай тьрсачката - има си раздел за това Yamaha OPL YMF719B-S ми е картата (или поне така пише върху нея). Проблема е, че не вади звук. Не че не съм чел Begginers Guide-a, и че не съм пробвал software (пробвах Guitar Pro 4, Power Tab), просто няма звук . Цитирай
Telerig Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 Значи дори и да нямаш софтуер би трябвало да се чува звук от китарата - включи я в Line ina и виж да не би от настройките на звука да има сложена отметка "mute" на Line in. :think: Цитирай
Ostegolectr1c Отговорено Септември 16, 2006 Автор Отговорено Септември 16, 2006 Значи дори и да нямаш софтуер би трябвало да се чува звук от китарата - включи я в Line ina и виж да не би от настройките на звука да има сложена отметка "mute" на Line in. :think: Настроено ми е нормално. Нищо не е и mute-нато. Всичко си настроих .. Цитирай
stratocaster Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 чакай малко, гитар про и пауър таб са програми, нямащи нищо общо страшно много си се заблудил с обикновен микрофон работи ли картата? какъв кабел ползваш/ нищо не си споменал - само бегли работи като онова писмо - 'на село за тате' дай малко повече уточнения а най-добре си купи едно малко кубенце Цитирай
Ostegolectr1c Отговорено Септември 16, 2006 Автор Отговорено Септември 16, 2006 Кабел: Mic не съм пробвал, защотот нямам. Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 за твоя комп ще ти тръгне guitar fx 2.6 или 3 guitar rig е мн.по-готина ама ...компа ти е стар говоря за програми имитиращи мултиефект в реално време ! Цитирай
solo5 Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 (Редактирано) включи я във входа за микрофон, махни mute (ако е включено) и вдигни нивото на звука можеш да натиснеш и Boost ще стане гадно ама ще се вдигне нивото Целта е да чуеш, че китарката вади звук ... а после ще търсиш добър звук провери дали потенциометрите на китарата са на max провери си и кабелите, ако имаш мултицед Чува ли се поне някакво шумене? Редактирано Септември 16, 2006 от solo5 Цитирай
Ostegolectr1c Отговорено Септември 16, 2006 Автор Отговорено Септември 16, 2006 (Редактирано) за твоя комп ще ти тръгне guitar fx 2.6 или 3guitar rig е мн.по-готина ама ...компа ти е стар говоря за програми имитиращи мултиефект в реално време ! Като стартирам програмата ми изписва "There is no wdm sound output device". включи я във входа за микрофон, махни mute (ако е включено) и вдигни нивото на звукаможеш да натиснеш и Boost ще стане гадно ама ще се вдигне нивото Целта е да чуеш, че китарката вади звук ... а после ще търсиш добър звук провери дали потенциометрите на китарата са на max провери си и кабелите, ако имаш мултицед Чува ли се поне някакво шумене? АХА, толкова много ли трябваше да усиля, за да чуя нещо ? (Speakers-ите са ми почти на max). Благодаря. Редактирано Септември 16, 2006 от Ostegolectr1c Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 "There is no wdm sound output device". Нямаш драйвер за звуковата карта .... Цитирай
Telerig Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 Нямаш драйвер за звуковата карта .... Или пък нещо се е бъгнал - преинсталирай си драйверите на дъното и пак пробвай.... Цитирай
Fire_ball_ Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 (пробвах Guitar Pro 4, Power Tab) Тези програми служат за таблатури доколкото знам. На теб ти трябва както казаха вече Guitar rig, Amplitube и така нататъка (по торенти ги има)... май и cubase трябваше. Иначе има теми където подробно е обяснено какъв софтуер ти тряба и как до си влючиш китарата към компа.Обаче ако нямаш хубава саундкарта ще имаш закъснение. Та купи си едно кубенце или ефект от 100-200 кинта и си свири , ако питаш мен. Цитирай
Recommended Posts