Golema Публикувано Октомври 11, 2013 Публикувано Октомври 11, 2013 Здравейте търся седеф за един проект някои го наричат целуид (инлеи и байндинг) имам предвид нещо такова http://cdn1.gbase.com/usercontent/gear/2684402/p1_uzlxdx55n_so.jpg Въпроса ми е къде в България мога да намеря такъв материал на лист ? Цитирай
jorog Отговорено Октомври 12, 2013 Отговорено Октомври 12, 2013 (Редактирано) Ако питаш за покритието на китарата(шампоанения цвят) ,то си в грешка.Това не е седеф ,а т.нар. "къдрав" явор(Quilted maple top) ,байцван в синьо , лакиран и добре полиран за да се видят добре шарките в текстурата на дървесината. Редактирано Октомври 12, 2013 от jorog Цитирай
tatkoogi Отговорено Октомври 12, 2013 Отговорено Октомври 12, 2013 ^В грешка си ти! По темата - не зная от къде може да се вземе /купи/ материал с такива размери. Търсил съм в рекламни ателиета и складове - без успех. Ще ми е полезно и на мен да науча. Говорим за България. За малки по размер детайли си набавям от магазинчета които продават бижута и аксесоари. Кинкалерия. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Октомври 12, 2013 Отговорено Октомври 12, 2013 Това е изкуствен седеф. Целулоид. Тези, които ремонтират акордеони може и да имат (голямо парче). Когато обаче ми се наложи да търся истински цветен седеф (абалон) намерих една геоложка фирма, която си местеше офиса на няколко пъти. Открих я на ул Искър. Най-лесно е да се открие чрез фирмения им магазин в централните хали. На втория етаж на югозападния ъгъл. Предлагат различни камъни и заготовки за бижутерия. В офиса ми изсипаха едно чувалче с миди, парчета с различен размер и си избрах 300 - 400 грама. Тогава бяха по-евтини. Сега са около 200лв за килограм, а може и повече. Получи се това. Правоъгълници от бял седеф с триъгълници от абалон в тях. Цитирай
lyubohar Отговорено Октомври 12, 2013 Отговорено Октомври 12, 2013 Продавало се е и в България.Къде-не знам. Една колежка си беше направила гърба на вградената кухня с такъв изкуствен седеф. Даде ми го като си смени кухнята.Бих ти услужил,но е на малки парчета и млечнобял. Цитирай
Golema Отговорено Октомври 12, 2013 Автор Отговорено Октомври 12, 2013 lyubohar супер може и така да го използвам може ли да му направиш снимка Цитирай
lyubohar Отговорено Октомври 12, 2013 Отговорено Октомври 12, 2013 Ще проверя колко имам и ще пиша. Но е бил лепен и отдолу има изсъхнал хелметекс. А седефа на тази китара от горния линк мисля,че е истински. Цитирай
Golema Отговорено Октомври 12, 2013 Автор Отговорено Октомври 12, 2013 Като този ли е http://crafts-supply.eu/images/DSCF1861.JPG Цитирай
lyubohar Отговорено Октомври 12, 2013 Отговорено Октомври 12, 2013 За съжаление не е като този. Много по прост е-целулоид като на акордеоните. Няма играене на цветовете. Цитирай
Golema Отговорено Октомври 12, 2013 Автор Отговорено Октомври 12, 2013 Карай снимай го да го видя Цитирай
lyubohar Отговорено Октомври 13, 2013 Отговорено Октомври 13, 2013 (Редактирано) http://media.snimka.bg/s1/2753/031750182.jpg?r=0 Парчетата са 20 на 30см. Дебели са по 0.5мм. Мога да ти дам 3-4 броя.Изчисли си. Виждаш ли как прозира лепилото отдолу.Не знам как ще го изчистиш. Аз ползвам парченца 8 на 30мм.и го остъргвам със скалпел. След това ги лепя с каноконлит. Имай в предвид,че листа прозира. Редактирано Октомври 13, 2013 от lyubohar Цитирай
Golema Отговорено Октомври 13, 2013 Автор Отговорено Октомври 13, 2013 (Редактирано) Супер ще направя сметка и ще пиша Редактирано Октомври 13, 2013 от Golema Цитирай
Recommended Posts