KingdomX Публикувано Септември 15, 2006 Публикувано Септември 15, 2006 Реших се да си купувам най после педалиера, НО възникна малък проблем. Имам процесор Digitech S200(Studio) и не мога да го управлявам, та тази педалиера дали ще може да ми реши проблема(стига някой да има представа)....казват, че уж може да управлява всеки процесор.И втория ми въпрос : FBC1010 поддържа ли СС контрол? Да ме прощавате ако съм напосъл нещо, не както трябва, но нещата не са ми много ясни. Благодаря предварително Цитирай
peshoy2k Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 би трябвало да може да управлява абсолютно всичко, което има МИДИ вход Цитирай
KingdomX Отговорено Септември 15, 2006 Автор Отговорено Септември 15, 2006 би трябвало да може да управлява абсолютно всичко, което има МИДИ вход a CC контрол-а?знаеш ли нещо за него Цитирай
peshoy2k Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 ^midi командите CC-та, това ли питаш, има си таблици кое какво е. Честно да ти кажа не съм ги гледал отдавна, защото ползвам редактори, които са по човешки, а също и някой VST-та си имат супер удобната функция learn. Специално студио 200 на мен много ми харесва, имал съм и го продадох (сгреших), но не съм го ползвал за китара. Само към миксер през луп-а. Ползвал съм Диджитек Ледженд двойката с неговия си педалборд и си беше настроен, но той се включваше директно и се захранваше през специалния диджитек-ски изход/вход за фуут контролер. Това, което искаш да правиш ще стане, но трябва да си поиграеш доста с настройките. Не съм ръчкал тази част на процесора, но разръчкай или попрочети в нет-а или виж в неговия си менюал. Би трябвало всеки един параметър да се сменя или променя с даден CC, който ще подава Берингера. Незнам дали Берингера може да подава различни CC-та за един бутон или експрешън педал или са му фиксирани, това да каже някой с такава педалиера, но ако самия Диджитек може да променя какви CC-та да командват параметъра X, значи не би трябвало да имаш проблем дори тези CC-та да са ти фиксирани за Берингера. хехе сам си се разбрах, което е добре, надявам се и ти да разбираш обясненията ми , ако не разбираш питай пак конкретно. Все пак, може да хванеш под мишница процесора и да идеш на някой собственик на такава педалиера на гости или в някой магазин, като ще обясниш, че искаш да видиш става ли хавата с цел закупуване, после няма да те карат насила да го вземеш де това е засега, надявам се да съм полезен Цитирай
KingdomX Отговорено Септември 15, 2006 Автор Отговорено Септември 15, 2006 благодарности!!!...Що годе разбрах за какво става дума , но май най доброто си остава пробването... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 Аз доколкото съм чел за тая педалера всеки педал от цялото може да го програмираш кое CC да управлява. Вече кои СС-та ти трябват за твоя процесор би трябвало да пише в инструкциите ти , нали ? Аз на в-ампа го имам списъка , ама пари за тая играчка йок ... Цитирай
puncho Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 Реших се да си купувам най после педалиера, НО възникна малък проблем.Имам процесор Digitech S200(Studio) и не мога да го управлявам, та тази педалиера дали ще може да ми реши проблема(стига някой да има представа)....казват, че уж може да управлява всеки процесор.И втория ми въпрос : FBC1010 поддържа ли СС контрол? Да ме прощавате ако съм напосъл нещо, не както трябва, но нещата не са ми много ясни. Благодаря предварително Тъпото е че експешън педалите не действат с всеки процесор.Пробвал съм го с един Roland-стар модел(не помня какъв беше)-също и с vIRTUALIZER I MODULIZER на BEHRINGER не работят.Така че гледай какъв процесор ще проработи изцяло с педалиерата.Иначе педалиерата не е никак лоша. Цитирай
the_man_who Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 ControlChange номерата на expression педалите могат да се сменят. Освен това отделно може да изпраща и CC при смяна на патч, като в този случай се указва и стойността. А иначе CC номерата не са стандартни и педалиерата трябва да се конфигурира според миди имплементацията на управляваните устройства. Бих могъл да помогна ако някой има проблеми с настройката ( пуснете ми ЛС ). Цитирай
TONY Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 KingdomX - педалиерата на берингер е добра( трябва да си свалиш рьководството и го изчети -според мен с берингера ще можеш да превключваш едно временно и маршала и дигитека си) но може и по елементарна да ти свьрши работа( тя обаче ще ти превключва само дигитека)- и естесвено по евтина трябва да си решиш какво те устройва клокото до миди контролерите на дигитек - май така ги правят, че да стават само за дигитек и аз сьм имал леджьнт 2 - тия СС контроплери май са си характерни са дигитек ( не сьм сигурен дали се поддьржат и от берингерската педалиера - трябва да го пише в упьтването) Цитирай
KingdomX Отговорено Септември 20, 2006 Автор Отговорено Септември 20, 2006 (Редактирано) клокото до миди контролерите на дигитек - май така ги правят, че да стават само за дигитеки аз сьм имал леджьнт 2 - тия СС контроплери май са си характерни са дигитек ( не сьм сигурен дали се поддьржат и от берингерската педалиера - трябва да го пише в упьтването) пробвах си процесира с Берингера - сменя мидита , но експрешъните не се сетих да проверя, но за сега това ме устройва идеялно ... остана момента някой да иска да се раздели със своята педалиера ... и Тони прав си ще мога да ги управлявам и двете, че ще имам суич и за още един рак-компонент П.П. Изясних си нещата относно този ми въпрос, но нека темата да не се затваря...би могла да свърши работа на някой Редактирано Септември 20, 2006 от KingdomX Цитирай
Telerig Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 Значи Тони е прав, че контролерите на диджитек са само за тях защото изхода на диджитеците за (control one) техният контролер за всички модели не е миди. Ако процесора ти има миди вход и изход по добрият избор е фут контролера на берингер, първо защото с него може да контролираш няколко процесора и второ контролера на диджитек не е добре направен...аз имам 2120 процесор и бачкам с такъв контролер и не съм доволен, както и всички с които съм разговарял за него - в най общи линии няма да сбъркаш ако вземеш берингера - аз поне това е единственото нещо което бих си купил от тая фирма. Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 Извинявам се за глупавият въпрос, но тази педалиера не струва ли колкото процесора горе-долу ? Аз се бях замислил да вземам такава за вамп-а ми и като видях какви пари е ми стана ясно, че е по-добре да продам вамп-а и с парите от него и тези за педалиерата да си купя line 6 pod xt live. Цитирай
Recommended Posts