vhcs Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 аз пък най-мразя край на песен с разсвирване ... ама се налага отвреме на време и най-вече на концерти. въпроса ти е доста тъпичик и затова и моят отгово ще бъде такъв: Свири това което намираш ти и бандата за правилно ... аре със здраве Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 22, 2006 Отговорено Ноември 22, 2006 Свири това което намираш ти и бандата за правилно Аааа, не така ако един басист започне да пита бандата си, кое е правилно и кое не е, до къде ще стигнем ? Свят ли ще е това зе живеене вече и в същност, басист ли ще бъде задалият въпроса? Цитирай
Адам Отговорено Ноември 25, 2006 Отговорено Ноември 25, 2006 Пич,ако питаш мен .. гледай какво свириш по време на песента,а това какво ше изакаш накрая не е от никакво значение. Цитирай
The_Final_Cut Отговорено Ноември 30, 2006 Отговорено Ноември 30, 2006 ако ще правим някви глупости накрая, принципно забиваме на първия акорд с който е почнала песента, като аз свиря основния тон в 16-тинки но с октава нагоре, т.е. над 12-то прагче, след това минавам с още една октава нагоре и после още една, ако има такава. И най накрая като усетя че сме към привършване, точно в момента преди да спрем, давам един слайд до 1-во прагче и това е Цитирай
kolega Отговорено Ноември 30, 2006 Отговорено Ноември 30, 2006 Ако импровизираш в основната тоналност на песента, каквото и да изсвириш, ще звучи на място. Цитирай
Vlad Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Пич,ако питаш мен .. гледай какво свириш по време на песента,а това какво ше изакаш накрая не е от никакво значение. На точно обратното мнение съм - най-много се чува от публиката началото и края на едно изпълнение. Всички знаем вица, в който басиста и барабаниста се хвърлили заедно от високо и долу се чуло - ту-дуп. Добре е на репетиции да се опитват различни краища, а не пред хора да се чудиш какво точно да направиш. С което искам да кажа, че най-добра импровизация се получава, когато си опитал много, много варианти в къщи и сред свои. Успех! Влад Цитирай
Pinky Отговорено Декември 2, 2006 Отговорено Декември 2, 2006 Има един друг момент, а именно: Да речем, че изпълнявате на живо и имате три песни, на които решавате да поставите такъв завършек. Ако го правите по един и същи начин на някои хора ще им направи впечатление - на мен винаги ми прави. Не задължително лошо впечатление, но в даден момент се получава като Черно Фередже - над 50 % от песните им завършват с онова "Със чер-но Фередже, о-ле!" и някак си си мисля, че така не бива. Със сигурност трябва да е в тоналността на песента, обаче веджъж ще са слайдове, втори път - бърз пикинг на два-три тона и т. н. Цитирай
Recommended Posts