Jump to content
Българският форум за музиканти

M-audio Fast Track


chacho

Recommended Posts

някой ползвал ли е такова нещо? доколкото разбирам джаджата е сравнително нова и още няма ного инфо за нея в нета (откъм user reviews имам предвид), а от тва което намерих съм леко озадачен щот говорят за някви проблеми с драйвърите- май само за mac и ако ползваш техния софтуер, ма не съм много сигурен. btw, usb-то не е ли бавно за такива неща?

 

какво друго бихте препоръчали, имайки в предвид че не ми се дават повече от 100тина евро и съм с лаптоп, демек тряа да е външна карта няква

 

Само лекичко да запитам...(не ми се пуска тема по въпроса,пък и на другите ще им е интересно вярвам)

Какво толкова не мога да запиша от сигнала на китарата идващ от процесора с моята проста Звукова карта,което ще мога да запиша със една натруфена 100-еврова звукова такава ? :bravo:

Нищо.

 

а тва изказване ме озадачи, щото аз като се опитам да запиша нещо на мойта карта (Yamaha YMF753-S) излиза се едно свиря през некъв касетофон деба- верно че ползвам кабел от слушалки със залепен с тиксо на него жак, ама не мисля че само от там е проблема

 

btw, P4 1.7 GHz и 256 RAM стигат ли? щот ся кат пробвам да запиша нещо (с Cubase, май некоя от последните версий) и да си пусна ритъма отдолу се наблюдава едно доста осезаемо разминаване след това. от картата ли е проблема, или от pc-то? ако пробвам с някоя по стара версия дали ще е по-добре?

 

много наприказвах тука, ама кво да се прави :godbless: айде мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре ще е ако имаш FireWire порт да си вземеш и такъв интерфейс.

 

2-рия вариант е ЮСБ2.0 (480Mbps му е трансфер рейта, така че не е бавно :bravo: ).

 

Принципния проблем с ЮСБ интерефейсите особено в комбинация с лаптопи е ACPI-ту на Уинбоза (което е неизбежно при лаптопите) и съответно бъркацията в IRQ-tata и неналичието на отделно такова, което да асайнеш само за ЮСБ интерфейса. Второ - наличието на няколко ЮСБ порта (съответно закачени дивайса, ако има такива освен интерфейса) - тъй като за ефтиния ЮСБ контролера е само един, след тва имаш напрактика хъб с 2 или 3 порта, което също бави интерфейса.

Абе крайния извод е ако моеш да избегнеш ЮСБ-то за лаптоп, най-добре го избегни, т.е. земи си Файъруайър. Най-добре е с PCMCIA интерфейс, само дето мноо кинти :bravo:

Ако не моеш да го избегнеш поне си търси ЮСБ2.0 дивайс, като не забравяш, че и лаптопа ти трябва да е с ЮСБ2. :godbless:

 

Аре успех. Сори за твърде техническото и кратко описание, ама тофечера ше го разширя, ако има нешо неясно...(или нешо ясно съответно:bravo: ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така като гледам с firewire под 200 евро няма, а аз за толко си зех китарата се пак, тъй че за ся ще мина само покрай firewire-а :godbless: usb 2.0 нямам, пък и не ми се взима допълнителна карта за него. имай в предвид че не държа на кой знае какво качество- просто искам като запиша нещо китарата да звучи нормално както си я чувам от амп-а (или поне сравнително близко до него), а не както вече казах все едно свиря през некви колонки за pc от тия по 10 лева дето са

 

иначе ясно че usb-то е най-калпавия вариант, ама на какви точно проблеми мога да се нахендря с него? ше бави и ше прекъсва ли, кво?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за това забавяне ...... трябва ти още рам.... щом проблема ти се явява като пуснеш и ритъм отзад ;) .... 256 изобщо не е много за Кюбейс, така че определено колкото повече натоварваш толкова повече ще ти скача латенциата. Другото нещо -- деградациата на качеството -- кабела определено допринася страшно много ..... Особенно пък при запис , качеството ти ще е толкова добро колкото е добър наи скапаниа компонент във пътя на сигнала ;) ... Помисли малко -- Monster Cable са около $100 качественните студио кабели, като някои audiophile grade стигат до $2к ;) .... нима има смисъл ако самиа цабел не оказваше толкова влиание.... Лично мненеи че по-добри от Монстер за студио няма...

 

syncho а абсолютно прав за ЮСБ... за м-аудио -- викат му "squeel of death" (писъка на смъртта) ... хехехехе , буфера са заключва с последниа бит зациклил и ....уххх..... тежко и горко им на усхенцата.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хех ;) $100 за кабели как ли няма да дам ;) ползвам тва щот просто нямам накрайник с малък жак, а и не ми се занимава. иначе имам някакви кабелчета дето вършат работа горе-долу

 

та в крайна сметка по-добре да не си го зимам тва, така ли? проблема е че не виждам много алтернативи като цена и изисквания, демек да е външна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мне, напротив.... едва ли ще намериш нещо в тоя ценови диапазон... ФВ определено не... погледни на Echo Indigo сериите ама и те са по скъпи ... просто за тази цена ......... А за тоя писък като зацикли буффера... ми не се умира ебаси .... преживява се ... аз имах страшно много проблеми с това ама със Delta 1010 PCI и то на мак, преди години ама от тогава бая се подобриха и качеството на драйверите и всичко....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми значи на следващата заплата ше си зема едно такова, пък здраве- и без тва не ми трябва кой знае какво ;)

мерси за инфото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

между другото точно със кой лаптоп си?! Има няколко модела Делл които са проблематични -- гафове със IRQ-tata (както syncho каза).... има начин да се оправят ама трябва преинстал на всичко... Просто го имай в предвид ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми sony vaio pcg-grx415mp, бaхти номерацийте, а ;) а иначе за преинсталацията и без тва се каня одавна да го направя

 

ма в общи линий се реших на тая джаджа- по лошо от сега няма да е, пък и да се гъби от време на време не е болка за умиране.

 

айде здраве живот като си я зема пак ше ви питам ;)

Редактирано от chacho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Ще ми върши ли работа фаст трак-а за домашни записи на вокали с динамичен микрофон (behringer xm8500 имам)? Искам да кажа съвсем непретенциозни хип-хоп записи. Просто искам да разкарам гадния щум от вградената звукова на компа.

 

 

п.с.писах тук за да не пускам още теми за тая джаджа след като има вече :)

 

мерси предварително

 

 

МИР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.