chacho Публикувано Януари 28, 2005 Публикувано Януари 28, 2005 някой ползвал ли е такова нещо? доколкото разбирам джаджата е сравнително нова и още няма ного инфо за нея в нета (откъм user reviews имам предвид), а от тва което намерих съм леко озадачен щот говорят за някви проблеми с драйвърите- май само за mac и ако ползваш техния софтуер, ма не съм много сигурен. btw, usb-то не е ли бавно за такива неща? какво друго бихте препоръчали, имайки в предвид че не ми се дават повече от 100тина евро и съм с лаптоп, демек тряа да е външна карта няква Само лекичко да запитам...(не ми се пуска тема по въпроса,пък и на другите ще им е интересно вярвам)Какво толкова не мога да запиша от сигнала на китарата идващ от процесора с моята проста Звукова карта,което ще мога да запиша със една натруфена 100-еврова звукова такава ? Нищо. а тва изказване ме озадачи, щото аз като се опитам да запиша нещо на мойта карта (Yamaha YMF753-S) излиза се едно свиря през некъв касетофон деба- верно че ползвам кабел от слушалки със залепен с тиксо на него жак, ама не мисля че само от там е проблема btw, P4 1.7 GHz и 256 RAM стигат ли? щот ся кат пробвам да запиша нещо (с Cubase, май некоя от последните версий) и да си пусна ритъма отдолу се наблюдава едно доста осезаемо разминаване след това. от картата ли е проблема, или от pc-то? ако пробвам с някоя по стара версия дали ще е по-добре? много наприказвах тука, ама кво да се прави айде мерси предварително Цитирай
synchu Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 Добре ще е ако имаш FireWire порт да си вземеш и такъв интерфейс. 2-рия вариант е ЮСБ2.0 (480Mbps му е трансфер рейта, така че не е бавно ). Принципния проблем с ЮСБ интерефейсите особено в комбинация с лаптопи е ACPI-ту на Уинбоза (което е неизбежно при лаптопите) и съответно бъркацията в IRQ-tata и неналичието на отделно такова, което да асайнеш само за ЮСБ интерфейса. Второ - наличието на няколко ЮСБ порта (съответно закачени дивайса, ако има такива освен интерфейса) - тъй като за ефтиния ЮСБ контролера е само един, след тва имаш напрактика хъб с 2 или 3 порта, което също бави интерфейса. Абе крайния извод е ако моеш да избегнеш ЮСБ-то за лаптоп, най-добре го избегни, т.е. земи си Файъруайър. Най-добре е с PCMCIA интерфейс, само дето мноо кинти Ако не моеш да го избегнеш поне си търси ЮСБ2.0 дивайс, като не забравяш, че и лаптопа ти трябва да е с ЮСБ2. Аре успех. Сори за твърде техническото и кратко описание, ама тофечера ше го разширя, ако има нешо неясно...(или нешо ясно съответно ). Цитирай
chacho Отговорено Януари 28, 2005 Автор Отговорено Януари 28, 2005 така като гледам с firewire под 200 евро няма, а аз за толко си зех китарата се пак, тъй че за ся ще мина само покрай firewire-а usb 2.0 нямам, пък и не ми се взима допълнителна карта за него. имай в предвид че не държа на кой знае какво качество- просто искам като запиша нещо китарата да звучи нормално както си я чувам от амп-а (или поне сравнително близко до него), а не както вече казах все едно свиря през некви колонки за pc от тия по 10 лева дето са иначе ясно че usb-то е най-калпавия вариант, ама на какви точно проблеми мога да се нахендря с него? ше бави и ше прекъсва ли, кво? Цитирай
phile Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 за това забавяне ...... трябва ти още рам.... щом проблема ти се явява като пуснеш и ритъм отзад .... 256 изобщо не е много за Кюбейс, така че определено колкото повече натоварваш толкова повече ще ти скача латенциата. Другото нещо -- деградациата на качеството -- кабела определено допринася страшно много ..... Особенно пък при запис , качеството ти ще е толкова добро колкото е добър наи скапаниа компонент във пътя на сигнала ... Помисли малко -- Monster Cable са около $100 качественните студио кабели, като някои audiophile grade стигат до $2к .... нима има смисъл ако самиа цабел не оказваше толкова влиание.... Лично мненеи че по-добри от Монстер за студио няма... syncho а абсолютно прав за ЮСБ... за м-аудио -- викат му "squeel of death" (писъка на смъртта) ... хехехехе , буфера са заключва с последниа бит зациклил и ....уххх..... тежко и горко им на усхенцата..... Цитирай
chacho Отговорено Януари 28, 2005 Автор Отговорено Януари 28, 2005 хех $100 за кабели как ли няма да дам ползвам тва щот просто нямам накрайник с малък жак, а и не ми се занимава. иначе имам някакви кабелчета дето вършат работа горе-долу та в крайна сметка по-добре да не си го зимам тва, така ли? проблема е че не виждам много алтернативи като цена и изисквания, демек да е външна Цитирай
phile Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 мне, напротив.... едва ли ще намериш нещо в тоя ценови диапазон... ФВ определено не... погледни на Echo Indigo сериите ама и те са по скъпи ... просто за тази цена ......... А за тоя писък като зацикли буффера... ми не се умира ебаси .... преживява се ... аз имах страшно много проблеми с това ама със Delta 1010 PCI и то на мак, преди години ама от тогава бая се подобриха и качеството на драйверите и всичко.... Цитирай
chacho Отговорено Януари 28, 2005 Автор Отговорено Януари 28, 2005 ми значи на следващата заплата ше си зема едно такова, пък здраве- и без тва не ми трябва кой знае какво мерси за инфото Цитирай
phile Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 между другото точно със кой лаптоп си?! Има няколко модела Делл които са проблематични -- гафове със IRQ-tata (както syncho каза).... има начин да се оправят ама трябва преинстал на всичко... Просто го имай в предвид Цитирай
chacho Отговорено Януари 28, 2005 Автор Отговорено Януари 28, 2005 (Редактирано) ми sony vaio pcg-grx415mp, бaхти номерацийте, а а иначе за преинсталацията и без тва се каня одавна да го направя ма в общи линий се реших на тая джаджа- по лошо от сега няма да е, пък и да се гъби от време на време не е болка за умиране. айде здраве живот като си я зема пак ше ви питам Редактирано Януари 28, 2005 от chacho Цитирай
SpEcTeR Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 Ще ми върши ли работа фаст трак-а за домашни записи на вокали с динамичен микрофон (behringer xm8500 имам)? Искам да кажа съвсем непретенциозни хип-хоп записи. Просто искам да разкарам гадния щум от вградената звукова на компа. п.с.писах тук за да не пускам още теми за тая джаджа след като има вече мерси предварително МИР Цитирай
Recommended Posts