Jump to content
Българският форум за музиканти

лошо впечатление при слушане на Cd


Recommended Posts

та да запитам аз, от вчера връткам дискове да слушам миксове на новите ми монитори. има някои компилации, примерно най-доброто от....., където някои парчета звучат просто зле, др пък на места са премодулирани. мисля че нивото ми е добро, няма екюлайзери или некфи такива абе чисто през уинампа. дали това е от неоригиналния диск, смесван не се знае къде или правен от мп3, или от старите записи/ някои парчета на ред хот чили, някои на форинър и тн/ :think: някои дискове с по-нови записи например жан мишел жар метармофоза е перфектен, няма пикове и таквиз неща дето чувам на другите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако на оригинални дискове ти звучи както трябва, най-вероятно причината е в самите носители. Много от ментетата са трагични като качество.

Любопитно ми е кои монитори взе?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъхъ, честито! Дано сме били от полза - орда дървени философи :godbless:

 

Почва мъката с качествените CD-та. Велкоме то дъ клъб, разбираш ли.

Аз откакто имам добра с-ма друго CD менте освен руско не признавам. Не знам как ги правят, ама звучат!!!!!! Другия вариант е оригинален диск, копиран на аудио записвачка (не компютърна)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дам, няма разлика дали е записвано на компютър или на ЦД рекордер.... Разлика има само ако медиума през които е минал не е бил wav/pcm/aiff/raw, при copy, няма разлика :wow: ..... Но пък определено има много "оригинални" ЦД-та които изобщо не струват и тоя дето е правил мастеринг и пре-мастеринг трябва да се изкара пред една стена и да се разстреля, щото е шреебал всичко :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дам, няма разлика дали е записвано на компютър или на ЦД рекордер.... Разлика има само ако медиума през които е минал не е бил wav/pcm/aiff/raw, при copy, няма разлика :wow: ..... Но пък определено има много "оригинални" ЦД-та които изобщо не струват и тоя дето е правил мастеринг и пре-мастеринг трябва да се изкара пред една стена и да се разстреля, щото е шреебал всичко ;)

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.