Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

та да запитам аз, от вчера връткам дискове да слушам миксове на новите ми монитори. има някои компилации, примерно най-доброто от....., където някои парчета звучат просто зле, др пък на места са премодулирани. мисля че нивото ми е добро, няма екюлайзери или некфи такива абе чисто през уинампа. дали това е от неоригиналния диск, смесван не се знае къде или правен от мп3, или от старите записи/ някои парчета на ред хот чили, някои на форинър и тн/ :think: някои дискове с по-нови записи например жан мишел жар метармофоза е перфектен, няма пикове и таквиз неща дето чувам на другите

Отговорено

Ако на оригинални дискове ти звучи както трябва, най-вероятно причината е в самите носители. Много от ментетата са трагични като качество.

Любопитно ми е кои монитори взе?

Отговорено

Ъхъ, честито! Дано сме били от полза - орда дървени философи :godbless:

Почва мъката с качествените CD-та. Велкоме то дъ клъб, разбираш ли.

Аз откакто имам добра с-ма друго CD менте освен руско не признавам. Не знам как ги правят, ама звучат!!!!!! Другия вариант е оригинален диск, копиран на аудио записвачка (не компютърна)

Отговорено

дам, няма разлика дали е записвано на компютър или на ЦД рекордер.... Разлика има само ако медиума през които е минал не е бил wav/pcm/aiff/raw, при copy, няма разлика :wow: ..... Но пък определено има много "оригинални" ЦД-та които изобщо не струват и тоя дето е правил мастеринг и пре-мастеринг трябва да се изкара пред една стена и да се разстреля, щото е шреебал всичко :godbless:

Отговорено
дам, няма разлика дали е записвано на компютър или на ЦД рекордер.... Разлика има само ако медиума през които е минал не е бил wav/pcm/aiff/raw, при copy, няма разлика :wow: ..... Но пък определено има много "оригинални" ЦД-та които изобщо не струват и тоя дето е правил мастеринг и пре-мастеринг трябва да се изкара пред една стена и да се разстреля, щото е шреебал всичко ;)

;)