ganev Публикувано Септември 12, 2006 Публикувано Септември 12, 2006 Здравейте колеги! Искам да си изработя час за кларинета но немога да открия Абаносово дърво.Пробвах с дрян но от влагата се свива. Ако някой знае къде може да си закупя или как да преодолея свиването на самото дърво да ми пише....... :read: Благодаря предварително.... Цитирай
fluti Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 (Редактирано) От някой магазин за екзотичен паркет може би? Или пък съм виждал разни статУйки от абанос, ама сигурно ще излезе много скъпо. Редактирано Септември 12, 2006 от fluti Цитирай
emigrant Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Виж, пуснах нова тема за материали. Дано ти свърçи работа. Съвет -- ако закупиç няколко продукта разходите по транспорта не изглеждат чак толкова големи. Цитирай
bluesman Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 За абанос питай тези хора www.peykov-son.com Ако ги помолиш любезно може и да ти дадат ( продадат) Те са в Пловдив ,така че трябва да попътуваш малко. Какви размери ти трябват? Ако аз имам нещо подходящо с тези размери може и аз да помогна Цитирай
ganev Отговорено Септември 14, 2006 Автор Отговорено Септември 14, 2006 Здравейте! Радвам се на това ,че сте ми отговорили. Размера който ме интересува е цилиндър с диаметър 35мм и височина 67мм.Може и да не е с такава форма но да може да се стругова. :hello: Цитирай
ganev Отговорено Септември 20, 2006 Автор Отговорено Септември 20, 2006 Продължавам да търся ...... :violin: Цитирай
gajdar4o Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 Пишете ме и мен за абанос много ми трябва квадрат 6х6х6х6 и дължина 30см ако някои може да ми намери да пише на имейла gajdar4o@abv.bg Цитирай
vlex Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 (Редактирано) За колко голям елемент става въпрос? Ако е нещо по-широко от 1см паркетът не върши работа освен с лепене, но тогава не е ясно как ще изглежда. Иначе знам едно място в софето (на мадрид се намира точно до театъра в посока моста чавдар) и там можеш да си вземеш една паркетина - преди година и нещо си взех две палисандърчета по 6 кинта ми излязоха Е, на мен ми трябваха за фретбордове на китари, така че ми свършиха работа, така че не знам при теб как ще е... Евентуално ако си вземеш 1-2 паркетини някой може да ти ги мине на абрихт, щрайхмус и бандциг, за да разкара по 1-2мм импрегнация и да станат готови за лепене, но това е вече много относително колко точно ти трябва едит: Видях размерите - мисля, че една паркетина ще ти е предостатъчна за слепянето на парче с размери 40х70мм, за да си струговаш после елемента. Имаха много видове екзотични паркети, таа че се разходи. По спомен имаха два вида "абанос" - едното беше палисандъра, от който си взех и аз, а другото си беше почти плътно черен абанос Поздрави, Влад Редактирано Септември 18, 2009 от vlex Цитирай
violins Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 Ганев ,къде се изгуби?Имам гренадил/заготовка за фуния на кларинет/перфекно е Цитирай
violins Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 А относно гайдаря ако иска заготовка за гайдюница от абанос да ми пише на лс Цитирай
voodoochild Отговорено Септември 19, 2009 Отговорено Септември 19, 2009 Здравейте колеги! Искам да си изработя час за кларинета но немога да открия Абаносово дърво.Пробвах с дрян но от влагата се свива.Ако някой знае къде може да си закупя или как да преодолея свиването на самото дърво да ми пише....... :read: Благодаря предварително.... Ами ас си мися че ако го направиш от дрян, и след това го импрегнираш с тиково олио(или нещо подобно),ня да мръдне.Пък и с квит дървета да съм се срещал,дряна като цялостни характеристики е най зграв. ето и един сайт: http://www.exotic-wood.com/ebony.htm успех Цитирай
lyubohar Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 Импрегниране на дрян? Трудна работа, да не кажа невъзможна. Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 ... много ми трябва квадрат 6х6х6х6 и дължина 30см ... Цитирай
violins Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Ганев , гренадила е водоустойчив и поради това повечето скъпи кларинети са направени ..от гренадил /прилича на абаноса..по текстура/,мой познат си направи кавал от гренадил и свиреше при -20 градуса..немаше никакви грижи Цитирай
Element Отговорено Октомври 8, 2009 Отговорено Октомври 8, 2009 Привет на всички ... ето тук прилагам едно линкче на една фирма която внася всякаква дървесина включително и доста от по екзотичните и луксозни видове, в различни формати от паркетинките, имат и маломерни парчета и продават и на дребно ( по някакви бегли спомени когато ги попитах дали мога да си купя малко абанос с идеята да го използвам за гриф...казаха ми че имат най-различни по големина дъски...избирам си съответната мерат колко тежи (абаносът се продава на килограм около 15-18 евро ) и си я копувам ) http://www.jaf-bulgaria.com/furnir/cvetova-gama/po-sharka/ Цитирай
Recommended Posts