Jump to content
Българският форум за музиканти

Стар "барабанист"


waspa

Recommended Posts

Здравейте всички.Аз се занимавах преди 15 години с крастата-барабани.Не съм ходил никога на уроци.Имах възможност и интерес.Така и не намерих обаче,професионалист да ме научи на двоъно тремоло.Сега пак имам огромно желание да го науча.Някой дали ще ми обясни или поне да ми каже сайт да го видя нагледно.Благодаря предварително на всички,които ми отговорят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва което мога да ти каже е да идеш и някой да ти го покаже на живо :). Иначе никога няма да го овладееш както трябва... поне според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо в тоя форум звуча все на напреки?

Бонзо не си вчерашен и не мога да разбера как на нещо толкова важно можеш да кажеш консултация.

не мога да отида при някой,който дава уроци и да искам само това

Напротив можеш и ако той не ти обърне сериозно вминамие над това просто той е Глупак! Тремолото е първото и най - важното нещо! Разбира се учеителят при който си би трябвало да ти разнообрази програмата за упражнения. Но знай, че тремолото не е нещо което можеш да кажеш - Аз го научих и край, повече да не го тринираш. Аз лично когато работя сериозно над себе си му отделям почти час и пак е малко.

Нещото което си решил да учиш ... ей така ... хич не е малко и е доста трудоемко, но ще се опитам да помогна до колкото мога от тук.

Първото нещо много важно е - постановката на ръцете ти. Значи те са 3. Аз ползвам (френската, с палците от горе върху палката(поправете ме ако греша) другата е немската и класическа).

Взимаш си едни палки, с някакви гумички на тях аз имам на тама, но ако нямаш можеш да си направиш от нещо. Взимаш една дъска, пад или каквото имаш и започваш

 

л - лява

д - дясна ръка

 

лл дд лл дд лл дд :godbless:

 

Почваш в много бавно темпо, два удара с едната и два удара с другата. Като наблюдаваш ръцете си и тяхната амплитуда трябва да е еднаква. Колкото вдигаш едната толкова и другата. И колкото силно удряш е едната палка толкова трябва да е и с другата. За да се получат 4 еднакво силни удари. И се получава

Та-Та - Та-Та

л л д д :godbless:

В последствие ще започнеш да ги правиш тия двойни удари с рикошет. Т.е. с един замах 2 удара :)

В началото е доста кофти но не е нещо което не можеш да постигнеш.

Аз първия път когато видях как трябва да го правя това си казах, че това е глупост и така няма да стане :killyou:

Повярвай ми става :godbless:

Просто почни бавно и постепенно ще вдигаш темпото. И хич не си мисли, че трябва да го направиш за два дена. Просто няма да стане :)

 

Ами това е за сега от мен. Ако нещо съм ти бил полезен ще се радвам. Темата е доста обширна и може би пропускам важни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами много ти благодаря.Даже е доста изчерпателно.Палки имам,пад от хилка за тенис на маса и ЖЕЛАНИЕ,ама ГОЛЯМО.Действам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Христов! Доста важни неща има при тремолото, които ти не споменаваш ! Няма да му е много лесно на човека, само по тия обяснения да се справи !! Примерно- Трябва да контролираш всеки удар от двойката, ролята на пръстите, ролята на рамото и т.н !

Не се заяждам, просто искам да помогна ,за да нямаме болести след това !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Господа(Хр Христов се визира) не съм разбрал правилно.Мислих,че човека свири тремоло,но не знае някаква разновидност("двоъно тремоло"),което аз не съм чувал като термин и за това така се изразих. :headbang: А може би другата причина е,че аз научих повече за тремолото и започнах да го свиря след половин часов сеанс с барабанчето пред ДВД-то гледайки(и псувайки)Стив Смит в ръцете.И сега нямам проблем с тремолото.Не ми е приоритет,но го свиря прилично. :greenball:

П.П.Не се оправдавам,не се и надувам,просто не искам хората да останат с грешно впечатление за мен.

Редактирано от bonzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под "двойно тремоло" имам предвид, свирене на тремолото с двойни удари, кво толкова? Тук съм чувал къде по-груби глупости. Това за раменете който го спомена съм абсолютно съгласен, както и за контролирането на двата удара - дума няма. Но мисля, че споменах, че за тогава само това ми дойде на ум. И примерно, що ти не му обясниш по интернет точно как да си движи раменете и китките и пръстите и т.н. и още нещо... За пореден път само дрънкате вместо да помагате на някого. Смятам, че аз написах достатъчно, вие можехте да допълните отговора а не да ми се правите на отворковци.

Няма нищо против таналнта ти Бонзо. Аз лично съм доста тъп и трудно напредвам. Ще се радвам да видя постиженията ти ако имам възможност. :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееееее,вие пък,взвмете се изпокарайте.Исках само да попитам.ХРИСТОВ ми отговори изчерпателно.Аз и без това ги тренирам по столоветв,но поне знам,че съм в правилна посока.Исках само да знам.А ако има някво сайтче, и да погледна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти препоръчвам да правиш тремолото на истинско барабанче.Поне там се осеща филинга на кордите и можеш да научиш много интересни работи покрай тремолото, освен двойни удари с двете ръце.Препоръчвам ДВД-то от Модърн Дръмър фестивал 2003,където Стив Смит показва различните звуци,които могат да се изкарат от едно соло барабанче.

 

П.П.Всеки четвъртък в рок бар Фенс можеш да ме чуеш ,а за талант можем да говорим при Мозарт,Паганини и Бъди Рич,не при мутанти като мен:)

Редактирано от bonzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинението,се приема.Нека вече приключим с този спор.В петък ще гледам BILLY на античния и дано там науча нещо.Благодаря на всички взели отношение. WE ROCK

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.