taktun Публикувано Август 23, 2013 Публикувано Август 23, 2013 Здравейте.Както е видно от заглавието проблемът е че при въртене на волуме потенциометъра има шум все едно съм запоил пот от 2рата световна.Проверих на няколко пъти връзките,всичко нормално.Някой ако меже да помогне.......Схемата на свързване е 1 vol и 1 tone. 1 адаптер без суичове. Не мога да кача снимка тука.
Parni_Valjak Отговорено Август 24, 2013 Отговорено Август 24, 2013 1. Може да не е от потенциометъра. 2. Може да се окаже, че потенциометъра може да се оправи, ако е от него. 3 И ако се окаже, че наистина е повреден, чак след това да се сменя. 1
taktun Отговорено Август 24, 2013 Автор Отговорено Август 24, 2013 Имам 2 еднакви потенциометъра.И със двата има шум.Нямам чак такива познания да диагностицирам потенциометър.Благодаря все пак.Продължавам да търся отговора.
taktun Отговорено Август 24, 2013 Автор Отговорено Август 24, 2013 Проблемът се задълбочи.Снощи когато пусках темата разцъках съвсем за малко и не бях усилил звука на кубето..Днеска се оказа че потенциометъра затваря напълно точно по средата,после почва да намаля.Тука вече нямам никакъв опит..... Това е схемата на свързване. http://img295.imageshack.us/img295/7527/snapshot12xs0.jpg
taktun Отговорено Август 24, 2013 Автор Отговорено Август 24, 2013 Може да заключите темата.Проблемът е решен.Оказа се че буксата на китарата не става за активни адаптери,макар че същата беше стерео.Благодаря на отзовалите се.
Parni_Valjak Отговорено Август 24, 2013 Отговорено Август 24, 2013 Каква връзка има куплунгът с активните адаптери? Ако захранването трябва да се включва при вкарване на жак, а не дава добър контакт, то не е , че не става за активни адаптери, а че е развален куплунга на китарата. Не пишете неща, от които не разбирате, че ви четат много хора, също не разбиращи и разпространяващи същите неверни твърдения. То затова интернет е пълен с глупости... 3
taktun Отговорено Август 25, 2013 Автор Отговорено Август 25, 2013 Да, не съм описал правилно.В бързината съм допуснал грешка. Хайде лека на всички.
Recommended Posts