stefan_gk Публикувано Август 5, 2013 Публикувано Август 5, 2013 Здравейте, Един приятел ме помоли да му съдействам за следното: В негов музикален инструмент един от чиповете дал фира и той си намерил нов такъв от същия тип. Аз за него съм капацитет в ИТ технологиите и ме помоли да намеря начин да копирам данните от единия на другия чип. Завършил съм изчислителна техника през 1992 г. и до сега съм се занимавал само със софтуер, прозвънях маса мои стари приятели и състуденти, но никой не разполага с необходимито оборудване и ноухау. Прилагам снимка на двата чипа. Ще бъда изключително благодарен за всякаква информация. Стефан Цитирай
7thString Отговорено Август 5, 2013 Отговорено Август 5, 2013 По-скоро можеш да потърсиш връзка с някой от бившите си преподаватели, който се занимава с цифрова схемотехника. Възможно е обаче РОМ-а на тая схема да е защитен и да не работи когато го прехвърлиш в/у друг чип, ако изобщо може да се изчете. Цитирай
tzolov Отговорено Август 5, 2013 Отговорено Август 5, 2013 То по-добра защита от изгорял чип има ли ? Дори да не е заключен ще ти трябва от работещ уред тоя чип за да се изкопира ... Интересното е - това е микроконтролер дето се ползва в лцд-монитори , инструмента явно е пц-базирано нещо и му е здал багажа монитора , чипчето е било в цокъл и затова е заподозряно .... ? Е възможно е предивид универсалността на мцу-тата и да е наистина ползвано за нещо друго - напр. контроер на клавиатурата на инструмента. Тайна ли е модела и марката на мъртъвеца ? Цитирай
stefan_gk Отговорено Август 5, 2013 Автор Отговорено Август 5, 2013 (Редактирано) Не е тайна, ама не си го записах като трябваше - та утре ще ми го даде и ще го публикувам тук ... Редактирано Август 5, 2013 от stefan_gk Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 5, 2013 Отговорено Август 5, 2013 До колкото разгледах dataspec-a му , може и да се е ползвал за памет , заради MTP вида ѝ. Има си начини да се изчете , ако е жив. Само трябва с някакъв друг контролер да се направи читава серийна комуникация. Цитирай
tzolov Отговорено Август 6, 2013 Отговорено Август 6, 2013 Това е микроконтролер дето 99.9% се ползва в монитори за ПиСи, Определено щом има памет тя се ползва - както ако на сцената има пушка в даден момент тя трябва да гръмне ... Чипа се програмира ПАРАЛЕЛНО както повечето мизерни клонинги на 8051/2. Чипа вероятно е обвинен несправедливо... Имам решение за проблема. 1 Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 6, 2013 Отговорено Август 6, 2013 Колко паралелно се програмира викаш .. Все пак за да се изкара всичката информация от него си трябва серийна комуникация за всичките му 8 data линии. Ако някой е фен да му изкарва всичко байт по байт , окей. Не е чистата two-wire serial комуникация , но пък и годината не е подходяща за такова нещо. Цитирай
Recommended Posts