batzoro Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 (Редактирано) Определено не е по-добре. И щом други хора нямат такъв проблем, значи проблема не е в Mic In-a на картата. Ми ...........щом не е какво да кажа повече, освен да ти донеса един SM58 да се убедиш , че проблема не е и в микрофона. Редактирано Септември 7, 2006 от batzoro Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Септември 7, 2006 Автор Share Отговорено Септември 7, 2006 Добре ве, мама му стара Като се ръгне един нормален Shure Sm58 в Mic In, трябва ли да има някакви ниски или не? Така по-ясен ли ми е въпроса? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Edko Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 Може проблема да е в това. цък Разгледай добре микрофона. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Септември 7, 2006 Автор Share Отговорено Септември 7, 2006 Да, знам го това, но тоя модел е без ключе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 а малкия жак, с който го включваш, стерео ли е или не Щото има шанс да си използвал балансирания изход на шура за да подадеш противовазните сигнали на компа тъй както са си, т.е. в момента използваш не хъм канселинг ефекта, а "САУНД КАНСЕЛИНГ" ефекта на този кабел Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Септември 7, 2006 Автор Share Отговорено Септември 7, 2006 (Редактирано) Стерео Аз именно с оглед на подобна възможност споменах за жака 1 и 3 са вързани към масата - това, което имаш предвид ли е? Едит: Важна Подробност - самия кабел е канон -> голям моно жак, а на края му слагам преходник голям -> малък стерео жак!!! Редактирано Септември 7, 2006 от AXE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Септември 7, 2006 Автор Share Отговорено Септември 7, 2006 Сега го замерих - 2 пин е на върха на стерео жакчето, а 1 и 3 са заедно на останалите две "деления". Това ли ми е проблема и ако да - как да ги вържа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Септември 14, 2006 Share Отговорено Септември 14, 2006 Правилно по-горе пише - "единственото микрофонно на тази карта е надписа". По-добре вземи/купи/направи си (задраскай излишните) микрофонен преамп и ръгай в линейния вход на картата. А най-добре - друга карта, но това е друга тема.... Ако разбираш мално от техника (да правиш, де) ето една доста прилично работеща схема, тествана от братския беден, но талантлив, руски народ : http://img221.imageshack.us/img221/407/imagineaq7.gif А ако не - винаги има добри приятели със свестни поялници... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Септември 15, 2006 Автор Share Отговорено Септември 15, 2006 (Редактирано) Parni Valjak беше така добър да ми обясни подробно за какво става въпрос Даде ми и една много проста схемичка на предусилвателче. Мисля с нея да се захвана, че досега не съм правил такива работи и тази тук ще ме озори Мерси все пак Редактирано Септември 15, 2006 от AXE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
de4o Отговорено Септември 22, 2006 Share Отговорено Септември 22, 2006 С микрофона на Милена ли пробваш? Аха Това за позицията на микрофона е отделна тема. Проблема в случая е, че самия звук си е без ниски и това не е от позицията. Явно има нужда от предусилвател. А защо? Защото е динамичен и има някакво разминаване в електрическите характеристики между микрофона и картата? Или това прословуто фантомно захранване (за което трябва да се образовам)? за да използваш максимум микрофона ти трябва балансиран вход на картата,а това го имат само скъпите,фантом пауара е само за кондензаторни микрофони,най-добре го прекарай през микса и от там в компа.А,и бъди сигурен-положението спрямо кубето има огромно зна4ение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts