Paldi Публикувано Септември 4, 2006 Публикувано Септември 4, 2006 здравейте , искам да питам знаещите как да си сложа новите двойни адаптери на орфея , преди беше с оригиналните си които са били единични , сега незнам първо на какво разстояние един отдруг да сложа адаптерите , после незнам спрямо струните как да са разположени , трябва ли да са според пъпките на адаптера ? имам предвид пъпка под струна ?? или ? за височината също незнам , но нея мога да регулирам впоследствие ,за разлика от самото разположение на адаптера което няма да мога да регулирам понеже трябва да пробия точни дупки в капака на китарата , а и отдолу дървото трябва да пробивам .Също така знае ли някой с какво мога да пробивам ?? мисля с дрелката и с накрайник като дискче има едни , невиждам как другояче да стане , ще пускам и снимки ако трябва нещо да се доизясни ...само искам да ви кажа някой ако мисли да напише занеси я на някой който разбира да не го пише - Няма такъв вариант ! Сайтове в които е описано също вършат работа , ще съм много благодарен ако ми окажете съдействие , понеже поправката на тази проклета китара започна още пролетта и се надявам да мога да си свиря зимата на кубето с новите и китайски адаптери , благодаря много Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 Дупки се режат с фреза. За разположение - накарай някой да свири на нея, и движейки адаптера си харесай място, където ти звучи. По принцип си има и стандартни места(които се смятат, като се ума предвид дължината на мензурата), можеш да намериш инфо в нет-а. По принцип е желателно струните да са точно над пъпките, но не винаги е възможно. Оптималното разстояние е около 2.5мм от струните при натиснато последно прагче. Цитирай
Paldi Отговорено Септември 4, 2006 Автор Отговорено Септември 4, 2006 благодаря за отговора , обаче проблема е че няма как да стане да движа адаптера и да свиря , просто невиждам как ще стане , къде в нета има инфо , незнам с какви думи да го търся ? също можеш ли да ми кажеш какви са разликите ако струните са ниско до адаптерите и съответно ако са на оптималното разстояние дето викаш 4е е 2,5мм .Другото което се чудя е адаптерите един от друг как трябва да са ? и от грифа и от магаренцето ? а мензурата откъде до къде да меря ? ох мн въпроси нищо май не ми се изясни , кажи моля те сайт или с какви думи да търся че просто не става каквото и да пиша ,благодаря пак много Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 Инфо в нета има колкото щеш, но предимно на английски език. Ами пробвай с ключови думи guitar, pickup, pickup position, scale length, и други, както и изречения, в които участват. Ако струните са прекалено ниско до адаптера, понякога ще ги придърпва с магнитното си поле, и ще се чува ужасно изпукване. Също така, когато магнита дърпа силно струните, започва да им отнема от енергията на трептене. Ако разстоянието е твърде голямо, тогава се чува много тихо. Мензура се начича разстояниято между двете точки, между които е опъната струната. Има много сайтове като ProjectGuitar и други подобни, обаче са на английски. Цитирай
Paldi Отговорено Септември 4, 2006 Автор Отговорено Септември 4, 2006 приателю , цял ден прекарах да търся тия щуротии в и-нет , има много сайтове знам , но немога да открия нищо , написах какво трябва да направя ,ако мога да го сторя няма да питам , много се затруднявам и нямам право на грешка в случая , искам едни стандартни мерки , ако трябва да снимам китарата и да дам мерки където има нужда ,не ми се иска да стане гаф , та ако можеш ми помогни по-детайлно ,благодаря ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 (Редактирано) Абе какво толкова и се чудиш на таз китара не мога да разбера. Пробиваш 2 отвора под струните, единия до бриджа, а другия, до грифа. Включи адаптера, дръж го в ръка, периодично дърпай струните, и виж къде ти харесва звука. Там пробий отворите. То така или иначе няма да стане най-добрата World Class китара от това, та не виждам какво толкова си се притеснил. Редактирано Септември 4, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Paldi Отговорено Септември 4, 2006 Автор Отговорено Септември 4, 2006 ей прав си ,трошка е китарата ама си ми харесва сега ,искам да я стегна , и ми остана само това ,аз мога да пробия 2 дупки и съм сигурен ,че ще свири и без да ги измервам точно , но ще дойде един гаден момент в който ще се усети къде съм кривнал в слагането и 4 месеца протакане ще идат на вятъра , така че едно малко усилие би било от голяма полза ,както и да е явно ще ги слагам така след като немога да я занеса на някой дето знае...благодаря се пак за помощта Цитирай
ditronix Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Ей,eitysix,айде давай снимки!Че и аз имам участие тук!Давай да видим какво се е получило! Цитирай
Paldi Отговорено Септември 11, 2006 Автор Отговорено Септември 11, 2006 някой може ли да помогне за свързване на адаптерите към проклетата китара ? ,същост ditronix доста помогна и много благодарности , но искам да съм сигурен , та от адаптерите излизат една маса , един зелен и бял(свързани) , един черен и един червен ............. от китарата са червен ,жълт и оплетката(масата) , та как трябва да са вързани помежду си ?????????? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Септември 11, 2006 Отговорено Септември 11, 2006 Колко адаптора ще слагаш, как ще ги слагаш, колко потенциометъра ще ги регулират и какъв превключвател ще използваш за тях? Имам предвид - само 2 двойни ли ще са, или 2 двойни и един единичен между тях. А и превключвателят (switch-ът) какъв ще е, 3-степенен, 5-степенен? Иначе пишеш в Google "guitar wiring" и си харесваш каквото ти трябва... Цитирай
Paldi Отговорено Септември 12, 2006 Автор Отговорено Септември 12, 2006 еха знаех си ,че трябва да го спомена , значи , 2 двойни адаптера , имам 2 волюма и един тон , това са ми потенциометрите , само това , нищо повече , няма суичи , няма копчета , директно двойните адаптери да свирнат искам , масата ми отива в екран , който съм правил с фолио и с помощта на ditronix да не пропусна още едно благодаря да му напиша тука , това е , днеска ще пробвам да ги вържа пак , вчера не успях , та всяка помощ ще е от нужда , благодаря Цитирай
fluti Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 Пробий си дупка за превключвател или си сложи на мястото на тон-потенциометъра - без ключе каква ти е файдата да имаш 2 адаптера? Цитирай
Paldi Отговорено Септември 12, 2006 Автор Отговорено Септември 12, 2006 е за кво ми е ключе , за да си щракам ли ? аз искам да си пила и с 2та адаптера , се пак мерси за инфото , аз сам ще си я вържа ........ Цитирай
fluti Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 (Редактирано) Виж ся, ключето превключва между 2-та адаптера. Казваш, че искаш да свириш на 2-та едновременно, обаче едва ли това е, което искаш (без да се обиждаш ). Просто звукът на 2-та адаптера е различен, в зависимост от положението им на китарата. Примерно този откъм бриджа дава повече високи и по-стегнат и остър звук (за рок ритъм и сола, а пък Алекси Лайхо примерно има само бридж адаптер), а този към грифа - някак си по-заоблен звук, има по-блусарско или джазово звучене (според мен) - примерно Сантана често свири на него. А комбинацията от 2-та не е много често използвана, аз понякога я ползвам, когато свиря чисто. Тъй че по-добре си сложи едно ключе, няма да съжаляваш - ако имаш някой приятел с китара, пробвай на неговата и ще усетиш разликата в звука. Редактирано Септември 13, 2006 от fluti Цитирай
Recommended Posts