aarab Отговорено Юли 22, 2013 Автор Share Отговорено Юли 22, 2013 И все пак, колко е максимума до който мога да стигна, като RMS. Telerig каза, че може и до -2, Martist спомена -5-6, из дебелите учебници още си пише -10???? Леееееко съм объркан.... помагайте. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Юли 22, 2013 Share Отговорено Юли 22, 2013 Няма ограничения, ако записите на Куийн и Пинк Флойд от края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век са с РМС -16, - 18, то днес спокойно може да се видят РМСи от порядъка -5, -6, че и -4 някой път. Пак казвам - не е проблема и -2 да бъде примерно. Въпроса е в това да звучи добре и да няма загуба на динамика, да има разлика между силни и слаби части на песента. Да се случва нещо динамически, като влезе припева да се отвори пространствено примерно звуковата картина....ритъм секцията да "диша" и бийта да те кара да си тактуваш пък дори и при тези екстремни стойности. Тук си проличава кой е добър в това. Ако РМС-а обаче е самоцел, тогава не остава много за музиката.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 22, 2013 Share Отговорено Юли 22, 2013 (Редактирано) Тъкмо това щях да пиша, че надали някой от Големите сяда пред конзолата с мисълта "това парче ще го кача до -4". По-скоро добрата им работа и професионализъм водят до съответните резултати. Също, доколкото не ме лъже паметта, имаше поне няколко стандарта, касаещи определянето на тази величина Редактирано Юли 22, 2013 от 7thString Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Юли 22, 2013 Share Отговорено Юли 22, 2013 Може би правилния въпрос слушайки един майсторски микс е не колко е РМС-а, а по-скоро защо е толкова , какъв е ефекта от това и как е постигнат с какви средства и похвати. Мисля, че ако човек иска да стане добър в това - трябва да се научи да прави точен анализ и дисекция на работата на майсторите. Даже не трябва ами е задължително според мене. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Юли 29, 2013 Share Отговорено Юли 29, 2013 Въобще не е задължително един рип да е правен некадърно от пиратски източник за да клипва. Прословутият "Death Magnetic" на Metallica си клипва жестоко по съвсем оригиналните CD-та и то не само тук там.... и не е само той. Тъй ще е от тук нататък Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Юли 29, 2013 Share Отговорено Юли 29, 2013 Този сайт ще даде много отговори на твоите въпроси.http://dynamicrangeday.co.uk/about/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Август 3, 2013 Автор Share Отговорено Август 3, 2013 Те моите въпроси край нямат Но с течение на времето се надявам да си отговоря Никой не казва какво слага в супата, да не му вземеш хляба....... Благодарско за отговорите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Август 3, 2013 Share Отговорено Август 3, 2013 Много пъти не само продуктите за супата са важни, а и самото приготвяне. А то може да бъде доста сложно и трудно за обяснение... И баба все ми казва как прави супата, ама никога не успявам да я добутам вкусна като нейната 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Август 4, 2013 Share Отговорено Август 4, 2013 Няма как да вземеш хляба на някой, който прави единствена по рода си супа. Хората го търсят точно за това. По-скоро на базата на търсене, учене, екпериментиране и много много работа и опит създай собствена и уникална супа. Както Mairomaster каза отговора на един твой въпрос понякога не е еднозначен и изобщо не става въпрос за взимане на хляб. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Август 4, 2013 Share Отговорено Август 4, 2013 aarab, Поразгледай тук - http://www.youtube.com/playlist?list=PLFC57D274A1E94943 - доста се говори на тема супа, а и покрай съставките казва и някои съвети за приготвяне Ся дали ще успееш да я направиш като хората чорбата, е друга тема Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Август 5, 2013 Автор Share Отговорено Август 5, 2013 Метафората ми беше малко погрешно преекспонирана.... Идеята ми беше, че във всяка супа има основни неща и малки тънкости. Тънкостите се учат с опита, както споменахте, но основните неща трябва да ги прочетеш или научиш от някой Това имах в предвид. Иначе бъркам едни чорби тука, хората казват, че се ядват Благодаря за отговорите и поздрави от морето Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.