Sieger Публикувано Септември 2, 2006 Публикувано Септември 2, 2006 Значи точките по грифа ми много ме дразнят, някак си не допринасят за визията на китарата... Черни точки на бял гриф някак си... Та може ли да се разкарат по някакъв начин и например да се нарисува нещо друго /примерно/? Знам че има много спецове тук та затова питам... Цитирай
stratocaster Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 не е трудно да се извадят, ама ще останат дупки по грифа евентуално може да ги боядисаш.... Цитирай
Sieger Отговорено Септември 2, 2006 Автор Отговорено Септември 2, 2006 Повярвай ми всяка работа изискваща работа с дърво /и други подобни "консумативи"/ прави нещата да изглеждат повече от изненадващо /зле/ Няма ли някакъв начин да се извадят и после да намеря някакви който да се "набият" на тяхно място... И още нещо да попитам за да не правя нова тема възможно ли е тогава да се направи направо някакъв нов fingerboard? Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 Имаш 2 възможности да си купиш точки, да махнеш твойте и да сложиш новите, или да си намериш пласмаса с подходяща дебелина и със замба да си направиш сам точки Останалото или сам, или при някой лютиер Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 За новия фингърборд - Питай Пакман , той е правил на Евтим новия палисандров фингърборд и изглежда добре . Цитирай
vlex Отговорено Септември 3, 2006 Отговорено Септември 3, 2006 А някой знае ли кой се занимава с правене на къстъм инлейс от седеф и колко би излязло принципно. Все пак играчка си е рязането... За слагането трябва да намерим някой с фреза да се изрежат гнездата като хората, ма поважно е инлеите да се намерят Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 3, 2006 Отговорено Септември 3, 2006 Значи точките по грифа ми много ме дразнят, някак си не допринасят за визията на китарата... Черни точки на бял гриф някак си... Та може ли да се разкарат по някакъв начин и например да се нарисува нещо друго /примерно/? Знам че има много спецове тук та затова питам... Може да ги разкараш по няколко начина в зависимост от това какво точно искаш да сложиш на тяхно място. Ако ще са нови точки - най-добре изчегъркай старите с шило или с подострена отвертка и ползвай готовите гнезда, за да си сложиш новите, по-готски точки. Ако новите ще са някакви, по-големи фигурки, то няма смисъл да ги чегъркаш. Остави ги както са, а Дремелът ще ги отнесе. Мен лично точките или "точоподобните" (демек, малки, обли - примерно черепчета) фигурки ме кефят най-много от всички инлеи. Доста по-добре от обявените за задължителни за метъл "shark fin inlays". Бляяяя, гнус! Освен това, бих махнал всякакъв вид инлей, който е сложен на първа позиция. Но разни хора, разни идеали... Цитирай
Aureliano Отговорено Септември 10, 2006 Отговорено Септември 10, 2006 Инлейчета могат да се направят, да. Аз съм се занимавал с подобно нещо. Знаеш ли какви искаш да са новите? Цитирай
Vertigo Отговорено Септември 11, 2006 Отговорено Септември 11, 2006 (Редактирано) а някой знае ли къде могат да се купят такива черепчета и тем подобни и колко биха стрували,че искам да си направя китарката по-хубава че и на мен не ми се връзват тея петна. Редактирано Септември 11, 2006 от Vertigo Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 11, 2006 Отговорено Септември 11, 2006 а някой знае ли къде могат да се купят такива черепчета и тем подобни и колко биха стрували,че искам да си направя китарката по-хубава че и на мен не ми се връзват тея петна. Ей тези хора имат всичко: ЦЪК Другият вариант е да си изрежеш от нещо. Цитирай
Sir Alfred Отговорено Септември 11, 2006 Отговорено Септември 11, 2006 Значи точките по грифа ми много ме дразнят, някак си не допринасят за визията на китарата... Черни точки на бял гриф някак си... Та може ли да се разкарат по някакъв начин и например да се нарисува нещо друго /примерно/? Знам че има много спецове тук та затова питам... Ако искаш да има по-естествен вид махни точките и ги замени с такива от фурнир като според вкуса ти може да са от тъмно до светло кафяво.Е,има доста различни цветове байц но мисля че ще е по-стилно да не я шариш китарката много но ти си знаеш най добре.А преди да ги залепиш ги лакирай и готово Цитирай
Aureliano Отговорено Септември 11, 2006 Отговорено Септември 11, 2006 След поствяне на какви да е точки (черепчета, дракончета, орелчета) се шлайфат, за да са точно на едно ниво с фретборда. Затова се и правят малко по-дебели, отколкото са дълбоки гнездата им. Цитирай
Recommended Posts