Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Значи точките по грифа ми много ме дразнят, някак си не допринасят за визията на китарата... Черни точки на бял гриф някак си... :) Та може ли да се разкарат по някакъв начин и например да се нарисува нещо друго /примерно/? Знам че има много спецове тук та затова питам...

Отговорено

Повярвай ми всяка работа изискваща работа с дърво /и други подобни "консумативи"/ прави нещата да изглеждат повече от изненадващо /зле/ :headbang: Няма ли някакъв начин да се извадят и после да намеря някакви който да се "набият" на тяхно място... И още нещо да попитам за да не правя нова тема възможно ли е тогава да се направи направо някакъв нов fingerboard?

Отговорено

Имаш 2 възможности

да си купиш точки, да махнеш твойте и да сложиш новите,

или да си намериш пласмаса с подходяща дебелина и със замба да си направиш сам точки :headbang:

Останалото или сам, или при някой лютиер :curse:

Отговорено

А някой знае ли кой се занимава с правене на къстъм инлейс от седеф и колко би излязло принципно. Все пак играчка си е рязането... За слагането трябва да намерим някой с фреза да се изрежат гнездата като хората, ма поважно е инлеите да се намерят :metalist:

Отговорено
Значи точките по грифа ми много ме дразнят, някак си не допринасят за визията на китарата... Черни точки на бял гриф някак си... :ph34r: Та може ли да се разкарат по някакъв начин и например да се нарисува нещо друго /примерно/? Знам че има много спецове тук та затова питам...

Може да ги разкараш по няколко начина в зависимост от това какво точно искаш да сложиш на тяхно място.

Ако ще са нови точки - най-добре изчегъркай старите с шило или с подострена отвертка и ползвай готовите гнезда, за да си сложиш новите, по-готски точки.

Ако новите ще са някакви, по-големи фигурки, то няма смисъл да ги чегъркаш. Остави ги както са, а Дремелът ще ги отнесе.

Мен лично точките или "точоподобните" (демек, малки, обли - примерно черепчета) фигурки ме кефят най-много от всички инлеи.

Доста по-добре от обявените за задължителни за метъл "shark fin inlays". Бляяяя, гнус!

Освен това, бих махнал всякакъв вид инлей, който е сложен на първа позиция.

Но разни хора, разни идеали...

Отговорено (Редактирано)

а някой знае ли къде могат да се купят такива черепчета и тем подобни и колко биха стрували,че искам да си направя китарката по-хубава че и на мен не ми се

връзват тея петна.

Редактирано от Vertigo
Отговорено
а някой знае ли къде могат да се купят такива черепчета и тем подобни и колко биха стрували,че искам да си направя китарката по-хубава че и на мен не ми се

връзват тея петна.

Ей тези хора имат всичко: ЦЪК

Другият вариант е да си изрежеш от нещо.

Отговорено
Значи точките по грифа ми много ме дразнят, някак си не допринасят за визията на китарата... Черни точки на бял гриф някак си... :) Та може ли да се разкарат по някакъв начин и например да се нарисува нещо друго /примерно/? Знам че има много спецове тук та затова питам...

Ако искаш да има по-естествен вид махни точките и ги замени с такива от фурнир като според вкуса ти може да са от тъмно до светло кафяво.Е,има доста различни цветове байц но мисля че ще е по-стилно да не я шариш китарката много но ти си знаеш най добре.А преди да ги залепиш ги лакирай и готово :)

Отговорено

След поствяне на какви да е точки (черепчета, дракончета, орелчета) се шлайфат, за да са точно на едно ниво с фретборда. Затова се и правят малко по-дебели, отколкото са дълбоки гнездата им.