Jump to content
Българският форум за музиканти

Адаптери


Danihell

Recommended Posts

Здравейте! От известно време ме беше осенила идеята да си сменя адаптерите на баса. Бях я позабравил и наскоро един приятел ме подсети пак. Та зарибих се по-сериозно. Прочетох, разбира се, по сайтовете на фирмите от справочника първо :P . Много благодарности за него :) ! Та аз свиря с Ямаха бб200 и ми трябва П тип адаптер. Харесах си този на и ем джи. Важно е да отбележа, че си го харесах по сайта, който беше добре оформен, информацията беше представена ясно и хубаво :) . Досега не съм се интересувал много и затова тези факти повлияха на мнението ми. Какво всъщност ми хареса. Няма нужда от зануляване. Също това, че не се налага да поиш и да се притесняваш дали няма да направиш някоя мръсна спойка, която да повлияе на звука. Както и това, че ги получаваш в комплект с всичко и сменяш на цяло карантиите на басчето :P . Поне тези неща ми изглеждат така, като разгледах, всъщност никъде не го пишеше черно на бяло. Видях, че е активен адаптера и се чудя къде му е електрониката, дали в самия корпус при намотката някъде скрит. Също така, дали няма да е проблем батерийката да виси само така, поприкрепена с подръчни средства. Та бих искал да попитам за мнения, предложения от хората с опит в това начинание. От към цени, гледам се въртят $100-130 марките. Гледам в един сайт пишеше, че трябва да си отговориш на три въпроса като си избираш адаптер. Какво искаш от него? -Плътен, наситен, силен ясен, и чист тон, без шумове при увеличени високи честоти. Какво е звученето на китарата? -Като Ямаха, плътно, с доста ниски, някои биха казали глухо, но не съм съгласен. Какъв е усилвателят? -Басът минава през един Диджитек бп200, след което го слагам в централното като свиря на живо. Усилвателят ми вкъщи не е особено качествен, за да търся кой знае какво от него. Та все още се чудя, дали изобщо си струва да правя това, все пак бих могъл и директно да сменя баса. Също така незнам и дали това, което съм харесал заради сайта е подходящо за мен и е добра оферта. Интересно е, че не пише размери, дали са стандартни всички? Мисля, че това са въпросчетата, ще бъда много благодарен да ме насочите :) ! Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко! Аз се разтърсих също по американските онлайн магазини и се оказа, че доста артикули са на по-ниска цена в сравнение с тази, която е обявена от производителя. Незнам колко им е доставката само, по мисля десетина долара някъде, не повече. От някъде ме човърка нещо, че имаха и някаква друга такса, но не съм сигурен. Ще трябва да се провери:headbang:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вариантът с ЕMG е с доста по-модерно звучене спрямо адаптера на Ямахата. Ако си сигурен, че търсиш това - давай, ако не - просто го имай предвид. Смяната на потенциометрите е задължителна, защото активните адаптери работят с 25 килоомови потенциометри, а сегашния ти адаптер - с 250 или 500 килоома. Помисли за някакво закрепване на батерията към баса (ако не е включено в комплекта от EMG), иначе с времето ще ти прекъсне някоя жица, освен това ще чуваш тропане когато местиш баса - мен поне би ме дразнило :)

Всички "Р" адаптери са с една и съща форма и размер - със сигурност ще стане и на твоя бас.

 

 

Ако искаш разгледай описанията тук - ЦЪК!

 

Много харесвани варианти за смяна на Precision адаптер са Basslines Quarter Pound и Bartolini 8S. Честно казано, първият не ми допада особено, но това е въпрос на вкус. :)

Seymour Duncan Antiquity, Lindy Fralin, Nordstrand и Aero предлагат модели с ретро/класическо звучене, които също са много популярни.

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ако искаш да поразгледаш и неактивните модели на ЕМГ . Те също не са лоши .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за насоките. Всъщност наистина търся по-модерно звучене, не ми допада много винтидж звука. Потенциометрите ще се сменят неминуемо, да, в комплекта на емг са вкючени и те, както и жак. За батерията мислех варианти, тъй като не е предвиден начин за закрепване наистина. Идеята ми, която все още не е пробвана:happy:, е да си импровизирам кутия или по-скоро калъф за батерията от дунапрен, който да е по-широк и да уплътни мястото, което има в баса, а то не е много. Незнам доколко е удачно, ще взема една батерия сега и ще пробвам. Да се остави така наистина е опасно, твърде вероятно е да окъси нещо. Мерси много на разбойника за статията, много е полезна :metalist: . Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Click here! :curse:

 

Не е казано, че трябва да го взимаш от Stewart-MacDonald, предполагам, че и в БГ можеш да намериш нещо подобно за символични пари.

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това е вариант, тенк ю много и аз си мислех нещо подобно, но с подръчни средства<_<. Мисля, че няма да има проблем за батерията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На прецижъните има един канал м/у адаптерите и потенциометрите, аз съм заврял батерията там!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.