Danihell Публикувано Септември 1, 2006 Публикувано Септември 1, 2006 Здравейте! От известно време ме беше осенила идеята да си сменя адаптерите на баса. Бях я позабравил и наскоро един приятел ме подсети пак. Та зарибих се по-сериозно. Прочетох, разбира се, по сайтовете на фирмите от справочника първо . Много благодарности за него ! Та аз свиря с Ямаха бб200 и ми трябва П тип адаптер. Харесах си този на и ем джи. Важно е да отбележа, че си го харесах по сайта, който беше добре оформен, информацията беше представена ясно и хубаво . Досега не съм се интересувал много и затова тези факти повлияха на мнението ми. Какво всъщност ми хареса. Няма нужда от зануляване. Също това, че не се налага да поиш и да се притесняваш дали няма да направиш някоя мръсна спойка, която да повлияе на звука. Както и това, че ги получаваш в комплект с всичко и сменяш на цяло карантиите на басчето . Поне тези неща ми изглеждат така, като разгледах, всъщност никъде не го пишеше черно на бяло. Видях, че е активен адаптера и се чудя къде му е електрониката, дали в самия корпус при намотката някъде скрит. Също така, дали няма да е проблем батерийката да виси само така, поприкрепена с подръчни средства. Та бих искал да попитам за мнения, предложения от хората с опит в това начинание. От към цени, гледам се въртят $100-130 марките. Гледам в един сайт пишеше, че трябва да си отговориш на три въпроса като си избираш адаптер. Какво искаш от него? -Плътен, наситен, силен ясен, и чист тон, без шумове при увеличени високи честоти. Какво е звученето на китарата? -Като Ямаха, плътно, с доста ниски, някои биха казали глухо, но не съм съгласен. Какъв е усилвателят? -Басът минава през един Диджитек бп200, след което го слагам в централното като свиря на живо. Усилвателят ми вкъщи не е особено качествен, за да търся кой знае какво от него. Та все още се чудя, дали изобщо си струва да правя това, все пак бих могъл и директно да сменя баса. Също така незнам и дали това, което съм харесал заради сайта е подходящо за мен и е добра оферта. Интересно е, че не пише размери, дали са стандартни всички? Мисля, че това са въпросчетата, ще бъда много благодарен да ме насочите ! Поздрави! Цитирай
Burton Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=4147&st=0 може би това ще ти е от полза Цитирай
badhabittt Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 (Редактирано) бръм заслужава ли си ? Редактирано Септември 2, 2006 от badhabittt Цитирай
Danihell Отговорено Септември 2, 2006 Автор Отговорено Септември 2, 2006 Яко! Аз се разтърсих също по американските онлайн магазини и се оказа, че доста артикули са на по-ниска цена в сравнение с тази, която е обявена от производителя. Незнам колко им е доставката само, по мисля десетина долара някъде, не повече. От някъде ме човърка нещо, че имаха и някаква друга такса, но не съм сигурен. Ще трябва да се провери. Цитирай
разбойник Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 (Редактирано) Вариантът с ЕMG е с доста по-модерно звучене спрямо адаптера на Ямахата. Ако си сигурен, че търсиш това - давай, ако не - просто го имай предвид. Смяната на потенциометрите е задължителна, защото активните адаптери работят с 25 килоомови потенциометри, а сегашния ти адаптер - с 250 или 500 килоома. Помисли за някакво закрепване на батерията към баса (ако не е включено в комплекта от EMG), иначе с времето ще ти прекъсне някоя жица, освен това ще чуваш тропане когато местиш баса - мен поне би ме дразнило Всички "Р" адаптери са с една и съща форма и размер - със сигурност ще стане и на твоя бас. Ако искаш разгледай описанията тук - ЦЪК! Много харесвани варианти за смяна на Precision адаптер са Basslines Quarter Pound и Bartolini 8S. Честно казано, първият не ми допада особено, но това е въпрос на вкус. Seymour Duncan Antiquity, Lindy Fralin, Nordstrand и Aero предлагат модели с ретро/класическо звучене, които също са много популярни. Редактирано Септември 2, 2006 от разбойник Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 Може ако искаш да поразгледаш и неактивните модели на ЕМГ . Те също не са лоши . Цитирай
Danihell Отговорено Септември 3, 2006 Автор Отговорено Септември 3, 2006 Мерси много за насоките. Всъщност наистина търся по-модерно звучене, не ми допада много винтидж звука. Потенциометрите ще се сменят неминуемо, да, в комплекта на емг са вкючени и те, както и жак. За батерията мислех варианти, тъй като не е предвиден начин за закрепване наистина. Идеята ми, която все още не е пробвана, е да си импровизирам кутия или по-скоро калъф за батерията от дунапрен, който да е по-широк и да уплътни мястото, което има в баса, а то не е много. Незнам доколко е удачно, ще взема една батерия сега и ще пробвам. Да се остави така наистина е опасно, твърде вероятно е да окъси нещо. Мерси много на разбойника за статията, много е полезна . Поздрави! Цитирай
разбойник Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 (Редактирано) Click here! Не е казано, че трябва да го взимаш от Stewart-MacDonald, предполагам, че и в БГ можеш да намериш нещо подобно за символични пари. Редактирано Септември 4, 2006 от разбойник Цитирай
Danihell Отговорено Септември 4, 2006 Автор Отговорено Септември 4, 2006 Да, това е вариант, тенк ю много и аз си мислех нещо подобно, но с подръчни средства. Мисля, че няма да има проблем за батерията. Цитирай
uzeb Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 На прецижъните има един канал м/у адаптерите и потенциометрите, аз съм заврял батерията там! Цитирай
Recommended Posts