ludio klavirist Публикувано Септември 1, 2006 Публикувано Септември 1, 2006 Здравейте! Какво ще ми кажете за Yamaha QS300 и колко пари му давате (втора ръка)? Цитирай
ludio klavirist Отговорено Септември 1, 2006 Автор Отговорено Септември 1, 2006 да главното,което ме интересува е колко струва нов и колко му давате най-много за втора ръка Цитирай
bobalan Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 (Редактирано) ахааа, ясно. Нов вече не се продава. В БГ магазините върви между 650 и 950 лв в добро състояние. На запад е към 150долара. В БГ от човек (в шуменско излизат чат пат съм забелязал) може и за по-малко да се намери. http://www.sonicstate.com/synth/yamahaqs300.cfm Редактирано Септември 1, 2006 от bobalan Цитирай
dany Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 Клавира е модел 96та и искаш нов??? http://www.dalavera.net/read.php?62,297864 Цитирай
dany Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 На запад е към 150долара. В БГ от човек (в шуменско излизат чат пат съм забелязал) може и за по-малко да се намери. http://www.sonicstate.com/synth/yamahaqs300.cfm за мен искам 5-6 бройки Цитирай
ludio klavirist Отговорено Септември 1, 2006 Автор Отговорено Септември 1, 2006 вие лично колко бихте дали? Цитирай
zombaio Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 Аз лично давам 180 лв. YAMAHA QS-300 - Ravers Baby .. това беше рекламата му навремето. За мен този синт не е нищо особено. Един вид леко по-специализиран Roland E серия за денс .. със бленди тип евроденс `95 .. и това е.. поправете ме ако греша Ааа и за да не ме обвините тук .. ще кажете как толкова и толкова пари .. Да обясня - стар синтесайзер може и да си струва парите. Стара фафла-самосвирка .. става само за подарък на някое лапе. /лично мнение/ ) Цитирай
makermusic Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 Yamaha QS-300 не е самосвирка!!! Това че има аранжор не я причислява автоматично към самосвирките...!!! Точното и название е Music Production Synthesizer!!! Изобщо ама ИЗОБЩО нищо общо няма с който и да е модел от Е серията на Роланд... Клавират има хубави лийд и пад бленди и стандартните за Ямаха органи, пиана, щрайхове и други с много прилично качество... На който не му харесват ако може и знае как да си направи по-хубави!!! Клавира в крайна сметка е синтезатор и то с доста добре разгърнати за времето си функции!!! Има четири зони и два вида синтез!!! Има добър сикуенсър и многофункционален аранжор с възможност за т.нар. snapshot на даден миди файл от който клавирът може да създаде стил!!! Като забележете сам си прави Intro, Fill и Ending... Като заключение мога да кажа че това е един добър и достъпен клавир!!! Имайки предвид това че е на 10 години и вглеждайки се във възможностите му мога да кажа че е бил супер за времето си!!! Много от звуците в него са директно взети от върховите по онова време модели на Ямаха SY85 и SY99!!! Единствено проблем могат да ви създадат гумичките на клавишите тъй като са по-особен модел от тези на ширещите се масово самосвирки... И така QS 300 според мен струва около 500 до 600 лева в момента и ако се намери запазен такъв екземпляр си е изгодна оферта!!! Като трябва да се има предвид че е поне класа над пластмасовите гайди от Е серията на Roland и PSR серията на Ямаха и звучи много близко до някои аналогови синтове които са се превърнали в класика!!! ludio klavirist ако намериш такъв за 500 - 600 лева взимай, няма да съжаляваш!!! Можеш да си направиш страхотни неща с които да свириш прогресив, нещото за което предполагам ще използваш клавира!!! Успех!!! Цитирай
ludio klavirist Отговорено Септември 2, 2006 Автор Отговорено Септември 2, 2006 благодаря на всички за отговорите. сега един последен въпрос - кой е по на сметка QS300 за 600 лв или DX7 II за 500 лв? смислените отговори на този въпрос могат да променят живота ми Цитирай
miro Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 Факта,че ДХ 7 е класически модел синтезатор,го прави доста ценен.Няма да изреждам какви са достоинствата му за онези години/модела е мисля 87г/ или сега.Но,имайки впредвид,че е синтезатор на повече от 18г.,това ме кара да предпочета другия модел ямаха,който е меко казано по-употребяем.А и цената от 500лв за ДХ 7 е висока-дори и модела да е подобрения вариант с флопи и повече звуци. Та моето мнение е,че ДХ7 е нужен на хора които търсят ФМ синтеза и ще го ползват заради чара му,докато QS 300 е по-съвременен модел,който би вършил значително повече работа на един клавирист. И това е моето мнение Цитирай
Yiwigi Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 Абсолютно подкрепям казаното от Миро. Ако ще си правиш колекция от синтове и тн. вземи си ДХ7...но ако ще го ползваш тоя синт за всичко (за съжаление повечето от нас така правят, защото не могат да си позволят иначе) QS300 e твоя вариант. Според мен Цитирай
ludio klavirist Отговорено Септември 3, 2006 Автор Отговорено Септември 3, 2006 да! вече нямам колебания в избора ми Цитирай
zombaio Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Има четири зони и два вида синтез!!! makermusic, пич, ти преброи ли колко удивителни си написал тук? !!!!!!!!! Я стига! - QS-300 най-великия синт - тва са глупости 5 вида синтез имало...... ходи се снимай с някоя йоника ЕТО КЪВ Е ШИБАНИЯ ПРОБЛЕМ: в БГ няма кинти, няма инструменти и хората се принуждават да си купуват простотии за по 1000 лв. Боклуците от музикалния пазар на запада с по-10 20 години назад. Само да спомена, че средната цена на QS 300 е околко 150$ в целия нет. ... Най-неприятното е, че ако трябва да препоръчвам м/у DX7 и QS-300 ще препоръчам QS-300 ..... щото нада ли някой си държи по няколко синта в гаража за да извади DX7-та за някоя FM-bass партия .... САМО ПОСЛЕ ДА НЕ СЕ ЧУДИМ ЩО В БЪЛГАРИЯ МУЗИКАТА ЗВУЧИ КАТО КАШОН И МИРИШЕ НА ГНИЛО! и накрая кой от великите е свирил на: DX7 - Herbie Hancock, George Duke, Chick Corea, Vangelis, Front 242, Kraftwerk, Orbital, Depeche Mode, Astral Projection ... всъщност май всички в муизикалната индустрия .... QS-300 - НИКОЙ !!!!!! НИКОЙ !!!!! НИКОЙ и няколко немски DJ дет ги знае само майка им ..... Цитирай
Recommended Posts