Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Значи имам едно парче, линка съм го сложил отдолу, за което един човек казва че му е неправилен аранжимента.

Става въпрос за пияното в парчето.

Ще съм благодарен ако го чуете и дадете мнение дали наистина е така.

Благодаряааа!;)

http://bg-sonic.com/members/206/works/20670102082006.mp3

Отговорено

Абе, аз като чуя изрази от сорта на 'неправилен аранжимент' и ми кипва нещо отвътре така. звучи ми като некой дядка дето е завършил консервата преди сто години и все още вярва в някви социалистически догми за музиката.

Ей ся ше го чуеме тоя аранжимент, ама като rule of thumb, не вярвай на такива изказвания!

Слушам го ся и ми звучи доста приятно! Пианото наистина има някои тонове които звучат изненадващо (може не влизат в тоналността на парчето, знам ли; нямам инструмент до мене да го извадя и да мога да кажа по точно), но пък защо не?

Отговорено

Парченцето си е суупер мене много ма кефи пианото си седи на място изслушах го поне 10 пъти и не ми направи впечетление нещо да стой грешно...сууупер си е :):P

Отговорено

Звучи ми шантаво на мен лично, но това не означава "лошо". Стоун се е изразил много точно относно изненадата от някои тонове, но това би могло да е умишлено замислено, тъй че.... Всъщност момента с тези тонове точно, доколкото аз разбирам е друга тема в парчето.

Отговорено

Колкото до правилния аранжимент - всеки автор има пълното право да прави абсолютно всичко, което му хрумне. Друг е въпроса дали това ще намери публика.

Отговорено

Защо да не намери бе, слънце? Спомням си го много добре това парче - отдавна съм го слушала и още тогава ми направи впечатление. Много си е гот даже с такива клавири.

Отговорено
Защо да не намери бе, слънце? Спомням си го много добре това парче - отдавна съм го слушала и още тогава ми направи впечатление. Много си е гот даже с такива клавири.

"даже" означава ли че не звучат добре?

Отговорено (Редактирано)

Уфф тоя майчин език :)

Не само не е неправилен аранжиментът, ами парчето си е направо готино - точно заради клавирите, които много добре поддържат основната хармония, но с много въображение - тоест, не са стандартни.

Нещо такова с объркан синтаксис имах предвид :)

Редактирано от ronia
Отговорено
Уфф тоя майчин език :)

Не само не е неправилен аранжиментът, ами парчето си е направо готино - точно заради клавирите, които много добре поддържат основната хармония, но с много въображение - тоест, не са стандартни.

Нещо такова с объркан синтаксис имах предвид :)

Хаха, мерси. Наистина езика ни е малко объркан, и аз съм се сблъсквал с тоз проблем. :)

Отговорено

Сладурка, не визирам точно това парче. Искам да кажа, че всеки има право да направи и какафония, ако иска и никой не може да му каже - "това няма да го допуснеме на фестивала, щото не е в съответствие с едикакви си теоритични правила в музиката". Разбираш ли?