Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. Днес поръчах (с опция за проверка) от друг град миди клавиатура Fatar Studiologic SL 760. При проверката обаче така и не успях изглежда да я свържа с лаптопа си. Странното е, че миди кабелът ми реагираше (при натискане на клавиш, лампичката му за IN светваше в зелено), но това не се отразяваше във VSTHost - програмата не отчиташе нищо натиснато. На същия лаптоп и със същия кабел досега съм пробвал три клавира (вярно, не миди клавиатури, а синтезатори, които имат миди) и не е имало проблем. Опитах се да разбера от manual-a ( http://www.fatar.ru/pdf/sl760.pdf ) какъв може да е проблемът, но съвсем се обърках... Явно не правя нещо по настройките както трябва, но не ми стана ясно какво, досега "схемата" включване на миди кабел в клавиатурата и лаптопа, отваряне на VSTHost, свирене винаги е действала ;) Възможно ли е да е от кабелa? Според manual-a, и двата миди connection-a са MIDI OUT, а кабелът ми има OUT и IN. Всички синтезатори, на които съм го пробвал (с успех) досега също са имали MIDI OUT и MIDI IN. Другото, което си мислех - в manual-a видях, че е възможно да върна клавиатурата към фабричните й настройки. Ако направя това, очаква ли се да "свири" безпроблемно (без да е нужно да се пипат повече настройки) директно след включването й в лаптоп?

Ако някой има идея какво точно трябва да се направи, ще съм благодарен за помощ. Петък ще отида отново до офиса на Еконт, тъй че се надявам някой да има идея дотогава.

Всъщност ако някой разполага с въпросната клавиатура и има желание да дойде с мен и да ми помогне при връзването, с удоволствие ще почерпя ;)

Отговорено

Задължително я върни към фабрични настройки, най-малкото, за да си в изходно положение и да знаеш какво да буташ. Възможно е хоста ти да слуша на друг канал - виж там да го настроиш на omni. Също VSTHost понякога на мен ми е правил разни чалъми - пробвай с доказана програма - cubase, sonar, etc.